Vrijdag 1 mei: Noordwijkse Liberale Kring in Nederzandt

Foto: noordwijk.nieuws.nl
Er wordt veel gesproken en geschreven over de technologische mogelijkheden om het verkeer beter te laten doorstromen. Pogingen om verkeerscirculatie te verbeteren hebben veel geld gekost en weinig resultaat opgeleverd als we bijvoorbeeld aan de tolpoorten die er nooit zijn gekomen, denken. De toepassingen van de automatisering in de auto’s biedt een nieuw perspectief. Kunnen wij in de nabije toekomst vertrouwen op auto’s die niet alleen automatisch inparkeren maar ook zelf automatisch aan het verkeer kunnen deelnemen? Wij hebben de Nederlandse topwetenschapper op dit gebied, een zelfstandig adviseur Kennis en Innovatie Management voor het Ministerie I&M, RWS en CROW en vereniging Infrastructuurbeheerders en een echte Noordwijkse ondernemer bereid gevonden hierover met ons in discussie te gaan. 
Vrijdag 1 mei: “Autonoom rijdende auto’s, de toekomst?” Locatie Nederzandt, Langervelderslag 52
Prof. dr. Henk Nijmeijer (1955) is hoogleraar in Eindhoven, waar hij leiding geeft aan de groep Dynamics and Control Systems. Hij publiceerde een aantal boeken en vele wetenschappelijke publicaties. Een onderdeel van de Dynamics and Control Systems groep is het onderzoek naar het gebruik van technologie om het autorijden te ondersteunen. Uiteindelijk zou dit kunnen leiden tot zelfsturende auto’s. Henk Nijmeijer gaat in zijn inleiding in op de stand van zaken in het onderzoek en de variabelen die een rol spelen bij het operationaliseren van de autonoom rijdende auto.

 

 

henk nijmeijer
 
Edwin de Beukelaar is een bekende Noordwijkse ondernemer. Hij is eigenaar van de Strandplaats Nederzandt, met zijn Strandplaats winnaar van de duurzaamheidprijs 2014 in de Bollenstreek,  maar ook creatief ondernemer op verschillende gebieden. Edwin is sterk in “out of the box denken”, en is ook met RWS betrokken bij een pilotproject met zelfsturende auto’s.
 

edwin de beukelaar

 
 
http://www.nederzandt.nl/wpimages/wpcc7ea7f4.png
De locatie voor deze bijeenkomst is Strandplaats Nederzandt.
Tussen Noordwijk en Zandvoort aan de Zuid-Hollandse kust ligt, in een oase van rust, recreatie-, evenementen- en vergaderlocatie St(r)andplaats Nederzandt.
Zie ook: http://www.nederzandt.nl/zakelijk/, waar de routebeschrijving is aangegeven.
 
 
Het programma luidt als volgt.
17.00 – 17.15 Inloop en koffie  Strandplaats Nederzandt.
17.15 – 18.00 Henk Nijmeijer “Hoever zijn we in de wetenschap?”
18.00 – 18.30 Edwin de Beukelaar en RWS, wat willen we graag bereiken?
18.30 – 19.30 Borrel met hapje
19.30 – 22.00 Diner in Nederzandt.
 
Wanneer u tevens aan het diner wilt deelnemen, laat dat dan ook weten. De kosten voor het diner zijn voor eigen rekening. U kunt u aanmelden via de e-mail van Hans Stol: [email protected].