PROJECT WATERSPAARDERS OP DE NOORDWIJKSE SCHOOL

Foto: De Noordwijkse School

Op dinsdag 28 april kregen de leerlingen van De Noordwijkse School de vraag ‘Hoelang  denken jullie dat mensen onder de douche staan?’ De inschattingen waren erg verschillend; van 1 minuut tot een uur. De gastspreker van deze middag, Roel Opbroek, vertelde de leerlingen dat de gemiddelde tijd dat mensen douchen ongeveer 8 minuten is. Stel je voor dat je dat zou verkorten naar 5 minuten, dan bespaar je veel energie en dat is goed voor het milieu!

Roel Opbroek is vrijwilliger bij het Wereld Natuur Fonds. Namens deze organisatie kwam hij vertellen over het project ‘Waterspaarders’. Dit is een initiatief van het WNF, Unilever en de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien. Zij roepen kinderen uit heel Nederland op om korter te douchen. De Noordwijkse School vindt het belangrijk dat leerlingen bewust omgaan met de mooie aarde en haar grondstoffen en energiebronnen. Daarom koos de school dit project als startactiviteit voor haar nieuwe thema ‘Nederland Waterland’.

Alle leerlingen van de school gingen na deze gastles en een informatief filmpje in hun eigen klas aan de slag. Zij schreven en tekenden een ontwerp voor hun eigen shampoofles. Deze ontwerpen zijn gestuurd naar de organisatie van Waterspaarders en komen over enkele weken, bedrukt op echte shampoo flessen, terug naar school. Dan mogen de kinderen hun eigen fles mee naar huis nemen als geheugensteuntje om straks thuis kort onder de douche te staan!

 

Foto: Leerlingen van De Noordwijkse School tonen hun ontwerp voor hun eigen shampoofles die zij maakten bij het project Waterspaarders.