Internationale toppers in derde Lunchconcert Muziek in Jeroen

Foto: Muziek in Jeroen

Takako Kunigi en Olga Paschenko

Internationale toppers in derde Lunchconcert Muziek in Jeroen

In het derde Lunchconcert van Muziek in Jeroen treden in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk op dinsdag 19 mei twee internationale toptalenten op: Takako Kunigi (dulciaan) en Olga Paschenko (orgel).

Takako Kunugi begon haar studie moderne fagot aan de Tokyo National University of Fine Arts en muziek. Zij verhuisde daarna naar Amsterdam om haar studie voort te zetten aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2011 behaalde Takako het Master diploma summa cum laude en een jaar later ontving ze haar Bachelor diploma barokfagot (dulciaan).
Zij geeft geregeld concerten met een aantal van ‘s werelds toonaangevende ensembles, waaronder het Bach Collegium Japan, Holland Baroque Society, Wiener Akademie en de Nederlandse Bachvereniging.

Olga Pachenko is geboren in Moskou, studeerde piano vanaf haar zesde en gaf als negenjarige al haar eerste solorecitel in New York. Zij is één van de meest veelzijdige pianisten van de jongste generatie. Van Bach op klavecimbel of orgel, Beethoven op pianoforte tot Ligeti op moderne Steinway, haar spel is altijd stijlbewust en wordt gekenmerkt door een uitgesproken individuele stijl. Zij heeft een indrukwekkende lijst van palmares, waaronder als laatste in 2014 de publieksprijs op het Bachconcours in Leipzig.

Takako en Olga spelen o.a. werken van Frescobaldi en Bertoli.

Meer informatie over musici en programma is te vinden op www.muziekinjeroen.nl. 

Het concert in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk begint om 12.30 uur en duurt ongeveer een halfuur. Het in- en uitloopconcert is gratis toegankelijk en kent na afloop een Open Schaal collecte.