Trio Barocco in vierde Lunchconcert van Muziek in Jeroen

Foto: Gerard de Wit

In het vierde Lunchconcert van Muziek in Jeroen in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk speelt dinsdag 26 mei het Trio Barocco.
In 2002 richtte, organist en klavecinist Gerard de Wit het Trio Barocco op. Het bestaat behalve hemzelf uit Johanneke de Wit, blokfluit en Anne-Linde Visser, cello. Het drietal stelt zich ten doel bekende- maar ook onbekende oude muziek op historische verantwoorde wijze te vertolken. Het ensemble treedt regelmatig op en breidt zich zo nu en dan uit naar grotere bezettingen.
Organist en klavecinist Gerard de Wit studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en Koninklijk Conservatorium Den Haag. Daarnaast koordirectie en zang aan de Hogeschool IDE te Gorinchem. In 2011 verscheen een CD waarop hij zijn koraalbewerkingen speelt, aangevuld met vocale bewerkingen. In oktober 2013 kwam hierop een vervolg met een tweede CD.
Als kerkorganist is Gerard verbonden aan de Hervormde gemeente van Zwijndrecht.

Anne-Linde Visser (1992) begon op 11-jarige leeftijd met cello lessen. Ze studeert nu aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar haar liefde voor de oude muziek en de historische uitvoeringspraktijk verder is aangewakkerd. Ze bespeelt een oud Duitse cello (ca. 1770), haar beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds
Johanneke de Wit kreeg haar eerste blokfluitlessen op 7-jarige leeftijd van Pauline Schenkelaars. In 2003 won ze de eerste prijs tijdens een muziekwedstrijd voor de jeugd in Huizen. Momenteel studeert zij barokhobo bij Robert de Bree. Naast het musiceren en het geven van blokfluitlessen is Johanneke werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs.
Het programma van het Trio Barocco, bestaat geheel uit barokmuziek. Gerard, Anne-Linde en Johanneke spelen stukken van o.a. C.P.E. Bach, Händel en Scarlatti.

Gedetailleerde info over programma en solisten is te vinden op www.muziekinjeroen.nl. Het gratis toegankelijke concert begint om 12.30 uur en duurt ongeveer een half uur. Het is een in- en uitloopconcert dus iedereen mag komen en gaan wanneer hij wil. Na afloop is er een z.g. Open Schaal collecte.