KUNSTKLANK ZOMERFESTIVAL AAN ZEE

Foto: KunstKlank

Vrijdag 3 juli festivalopening door Percossa en Berghdrummers

Van 3 juli t/m 1 augustus organiseert KunstKlank op het strand van Noordwijk het Zomerfestival aan Zee.
Het speciaal hiervoor gerealiseerde KunstKlank Strandtheater is vijf weken lang dé plek voor een cultureel kustfestival vol performances, muziek, theater, dans, films, yoga, kinderprogramma’s, kunst en ‘pop-up’ verrassingen.

Een gevarieerd programma met grote namen, jonge artiesten en Noordwijkse talenten uit alle podiumdisciplines. Met speciaal voor strand en zee gemaakte voorstellingen, een Vertelfestival en concerten en performances vol passie en vuur.

De eerste week.

Programma 3 juli t/m 8 juli
PERCUSSIE AAN ZEE
Op vrijdag 3 juli om 21.00 uur wordt het festival spectaculair en met luide trom geopend door de Noordwijkse Berghdrummers en de bekende slagwerkgroep Percossa. In de ruim dertig jaar van hun bestaan traden de Berghdrummers, drumband van ’s Heeren Loo – Willem van den Bergh, op voor onder meer koningin Beatrix en waren ze te gast bij veel concerten. Voor optredens in het openbaar zijn ze alleen nog voor heel speciale gelegenheden te strikken. Voor de opening van het Zomerfestival maken ze graag zo’n uitzondering.
KunstKlank.Percossa The Real Deal pers
Het hoofdprogramma van de avond wordt verzorgd door de vier mannen van Percossa. Zij maken woordloos fysiek theater boordevol show, slapstick en varieté. Met slagwerk in allerlei vormen: bongo’s, buggies en badeendjes.
De Volkskrant over hun laatste theaterprogramma: ‘Hier staan vaders, maar geen softies; de sfeer is rauw en fel. Een frisse mix van hogeschool-muziek en variété.

Het kwartet vertelt een verhaal en hakt het in een tiental mootjes, die ook weer een eigen kop en staart hebben. (….) een plekje in de bovenste regionen van de eredivisie.’
Toegang €15,-

Zaterdag 4 juli 21.00 uur komen de ‘Jongens van Je Weet Wel’, met de bekende Noordwijkse drummer Frank Duindam, naar het KunstKlank Strandtheater. Als een moderne en dynamische versie van Willy Alfredo, of recenter de ‘Crazy Piano’s, brengen ze ‘live’ piano entertainment waarbij het publiek bepaalt wat er gespeeld wordt! Vraag je favoriete nummer (‘je weet wel, dat ene liedje’) aan bij de jongens, want deze piano-entertainers spelen alles – dus ‘roept u maar. Het verzoeknummerprogramma wordt omlijst door een ‘drumbattle’ met percussievuurwerk door lokale talenten en middelbare scholieren.
Toegang €15,-

Zondag 5 juli opent het Strandtheater om 9.30 uur ‘s morgens met het ontbijt programma Zondagochtend aan Zee: een klankkunstontbijt met natuurlijke en duurzame gerechten, muzikaal omlijst door de Dirtroadmusicband. Naar hun zeggen laten zij het strand blauw kleuren met hun bluegrass muziek.
De daaropvolgende zondagen schuiven elke week andere artiesten aan de ontbijttafel aan.
Toegang €15,- incl ontbijt

Woensdag 8 juli wordt het programma vervolgd met de opening van de themaweek Dansen aan Zee.
Met om 14.00 uur de eerste Kindermiddag aan Zee met een dans en liedjesworkshop door Theaterschool De Toverkist. Geschminkt en verkleed lied en dans oefenen en daarna uitvoeren voor ouders, opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes.
Deelname €5,-

Om 21.00 uur een moment voor contemplatie met Yoga aan Zee. In samenwerking met Azzurro Wellness een speciale yoga beleving waarbij iedereen welkom is om op het strand de zonsondergang te ervaren met een inspirerende yogales. .
Deelname €10,-

Om 22.30 uur Film aan Zee waarbij het Strandtheater in samenwerking met Theater de Muze wordt omgetoverd tot Strandbioscoop. Deze avond het eerbetoon door regisseur Wim Wenders aan het genie van dansfenomeen Pina Bausch. In zijn film PINA richt hij het volle licht op Bausch’ mix van dans, theater, kunst en muziek.
Toegang €10,-

Locatie: KunstKlank Strandtheater Noordwijk
Zeereep Noordwijk, strandafrit 21

Kaartverkoop
www.kunstklank.nl & www.demuzenoordwijk.nl
Boekhandel van der Meer, Vuurtorenplein 10, Noordwijk
Theater de Muze, Wantveld 2, Noordwijk

Toegangsprijzen
Vrijdag- & zaterdagavonden Є15,-
Zondagochtend aan Zee (met ontbijt): Є15,-
Kindermiddagen: Є5,-
Strandbioscoop: Є10,-
Yoga aan Zee: Є10,-
Passepartout voor alle voorstellingen: Є150.-
Afwijkende prijzen voor het Vertelfestival. Zie www.kunstklank.nl
Passepartout voor alle voorstellingen van het Vertelfestival: Є40.-