NVM.: HUIZENPRIJZEN WEER OP NIVEAU VAN VÓÓR DE CRISIS

Foto: noordwijk.nieuws.nl

De woningmarkt komt flink op stoom, maar makelaars zijn nog niet helemaal in een hosanna-stemming. Nog niet iedereen profiteert van het herstel en ongunstige overheidsmaatregelen zouden op termijn voor een terugslag kunnen zorgen.

In de stad dreigt oververhitting, maar op het platteland zeker niet, benadrukte branchevoorman Ger Hukker van de NVM donderdag bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal. “Daar zie je de vraagprijzen nog flink dalen.”

Makelaar Patrick Damen (foto) van het gelijknamige makelaarskantoor aan de Parallelweg in Noordwijk beaamt het verhaal van Hukker, maar brengt toch wat nuances aan ten aanzien van de situatie in Noordwijk. Damen: “De verkopen in Noordwijk trekken vooral goed aan in het zgn. onder- en middensegment, vooral ook omdat er nog steeds een groot woningtekort bestaat in de Bollenstreek.”
patrick.damen
Damen geeft verder aan dat voor de duurdere objecten geldt dat zijn branche de terugval in vraag nog zeker niet te boven is. Wel is bij de verkopers meer realiteitszin te bespeuren bij de vaststelling van hun vraagprijs, waardoor deze over het algemeen dichter bij de uiteindelijke verkoopprijs ligt.