VIERDE CONCERT IN ZOMERSERIE

Aart de Kort
Aart de Kort
Foto: noordwijk.nieuws.nl

De Zomerserie orgelconcerten in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk  (met vorige week een uitstapje naar het Maarschalkerweerd-orgel in de R.K. St. Jeroenskerk) wordt op donderdag 6 augustus vervolgd met een wel zeer veelzijdig musicus achter de klavieren van  het Knipscheer-orgel , te weten Aart de Kort: organist, pianist, jazzmusicus, dirigent en componist.

Zowel als organist als pianist treedt hij veelvuldig op en daarnaast is hij begeleider van diverse bekende koren en solisten. Aart gaf recitals op internationale orgelfestivals (Carcassonne, Rocquevaire, St. Maximin) en beroemde orgels in binnen- en buitenland (o.a. St. Jan van Lateranen te Rome, Notre Dame in Parijs en Dom te München).

Hij is organist van de Kathedraal Laurentius & Elisabeth te Rotterdam alsmede van de kerk OLV van Goede Raad te Den Haag en is tevens verbonden als pianist aan de Dansvakopleiding van het Kon. Conservatorium te Den Haag. Met zangeres Armida Klein vormt hij al enige jaren het jazzduo Kort & Klein.

Het veelzijdige programma dat Aart de Kort ten gehore gaat brengen begint met een Preludium en Fuga in E van J.S. Bach. Daarna speelt hij o.a. de bekende Holberg Suite van Edvard Grieg. Hij besluit met zijn specialiteit: een improvisatie op een opgegeven thema.

Het volledige programma is te vinden op www.muziekinjeroen.nl.

De toegangsprijs voor het concert is € 7,- (vrienden € 5,-). Kaarten zijn te koop bij de kerk, maar kunnen ook worden besteld via de site van De Muze: www.demuzenoordwijk.nl. Na afloop wordt onder het genot van een drankje nagepraat met organist en bezoekers.