Hans Stol van het Platform Burgerinitiatief Noordwijk stapt naar bestuursrechter!

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Voorzitter van het Platform Burgerinitiatief Noordwijk (PIN) heeft het helemaal gehad met de vertragingstactieken van de coalitie onder aanvoering van PUUR NOORDWIJK.

Alweer enige tijd geleden dienden Hans Stol en Alexandra Dik namens PIN een petitie in, voorzien van ruim voldoende handtekeningen van Noordwijkers die hen steunden met betrekking tot de voortgang van het dossier Hotels van Oranje. In de petitie wordt aangedrongen op de spoedige voortgang van de gedeeltelijke nieuwbouw van dit Hotel, maar dat door al het getreuzel en traineren van de huidige coalitie van PUUR NOORDWIJK, Lijst Salman, PvdA/GroenLinks en D66 lijkt de coalitie de hele zaak af te kunnen doen door te zeggen dat zij het onderwerp op de politieke agenda heeft geplaatst.

Volgens Stol geeft de Gemeenteraad zichzelf hiermee een brevet van onvermogen. Stol: ‘Immers, zij hebben een burgerinitiatief in het leven geroepen om de burger meer invloed te geven op het te voeren beleid. Echter wanneer de burger dat dan doet, zegt de Raad: “We zetten het op de agenda en doen daarmee precies het tegenovergestelde als dat de bedoeling van het burgerinitiatief is”.

Stol tot slot: ‘Kijk dan kan je het burgerinitiatief net zo goed afschaffen!’

Alles was reden genoeg voor PIN om naar de bestuursrechter te stappen, om hem om een oordeel te vragen over deze gang van zaken. Inmiddels is de datum geprikt en zal de bestuursrechter zich op 10 september aanstaande over deze kwestie buigen.

Voor de heren en dames van PIN is een ding zo langzamerhand wel duidelijk. De oren en ogen van PUUR werken blijkbaar niet zo goed meer. Zij lijkt doof en blind geworden!