Atlantikwall Museum Noordwijk begroet 50.000e bezoeker

50.000e bezoeker Atlantikwall Museum
50.000e bezoeker Atlantikwall Museum
Foto: noordwijk.nieuws.nl

Noordwijk, zondag 30 augustus | Niets vermoedend van wat er komen zou bezochten de heer en mevrouw Klein uit Roelofarendsveen het Atlantikwall Museum Noordwijk, waar zij werden opgewacht door de voorzitter van het museum, Victor Salman en bestuurslid Marjolijn van der Jagt.

Wanneer je bedenkt dat er dit jaar zo’n 6.000 bezoekers worden verwacht in het museum, dan is het duidelijk dat de 50.000e bezoeker niet onopgemerkt mocht blijven.

Het echtpaar Klein was dan ook zeer blij verrast. Namens het bestuur van het Atlantikwall Museum Noordwijk ontvingen zij naast een schitterend boeket rozen en een prachtig boek over het ontstaan van het museum, een gratis donateurschap voor één jaar. De heer Klein: “ik vind dit zó leuk, dat ik daarna gewoon betalend donateur wil blijven!”

AtlantikwallmuseumNoordwijk3

Sinds de oprichting van de stichting Atlantikwall Museum Noordwijk in 2001 is er veel bereikt. In 2004 werd het museum geopend in één van de bunkers van de batterij. Datzelfde jaar werd begonnen met het uitgraven van het eerste deel van het gangenstelsel, met daarin gelegen de vuurleidingbunker en een geschutsbunker. In 2007 is dit deel van het gangenstelsel voor het publiek geopend. In 2008 werd een deel van de tankversperring, die tijdens de oorlog op de boulevard stond, bij het museum geplaatst. In 2012 is begonnen met het uitgraven van een tweede deel van het gangenstelsel van de batterij, terwijl het eerder uitgegraven deel steeds verder wordt gerenoveerd.
Eind 2014 werd de expositie van de bunker aan de Bosweg verplaatst naar de vuurleidingbunker in de duinen.

KORTOM, EEN MUSEUM OM TROTS OP TE ZIJN!