14 november 2013 publiceerden wij: Bewoners Oude Zeedorp akkoord met nieuwbouw Hotels van Oranje!

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Let vooral op de reactie van voormalig voorzitter Carry Cramer, nadien helemaal gedraaid als fractievoorzitter PvdA/GroenLinks! Je moet maar durven!

Op 12 november heeft de meerderheid van de leden van wijkvereniging Het Oude Zeedorp ingestemd met de aangepaste bouwplannen voor Hotels van Oranje.

Dit gebeurde na een presentatie van de plannen tijdens de ledenvergadering. In deze herziene plannen waren tevens de punten verwerkt zoals door de Hotels van Oranje aangegeven in de brief van 28 oktober jl., aan de raadsleden van de Gemeente Noordwijk. De vereniging en de hoteleigenaren verwerken de komende weken de overeengekomen afspraken in een overeenkomst die zij beiden zullen ondertekenen.


Voorzitster Carry Cramer van de vereniging Het Oude Zeedorp licht toe: “de afgelopen weken hebben intensieve besprekingen plaatsgevonden met de Hotels van Oranje. Dit heeft geresulteerd in een meer gebalanceerd voorstel dat naar onze mening acceptabel is en voldoende rekening houdt met de belangen van de inwoners van Noordwijk”.

Besprekingen rond de plannen vonden plaats met Het oude Zeedorp, Platform Ons Noordwijk, de Vereniging van Eigenaren Parallelflat en vertegenwoordigers van de Hotels van Oranje.

Onderstaand de voornaamste aanpassingen op de eerder ingediende bouwplannen en zijn het resultaat van de besprekingen:

§  Verder reduceren van de massaliteit van het nieuw te bouwen appartementencomplex aan de Koningin Wilhelmina Boulevard door onder andere het elimineren van een extra woonlaag tot maximaal 8 bouwlagen met een flauwe kap.

§  Vervangen van het Strandhotel en Hotel Alwine (momenteel verhuurd aan werkmigranten­) door een nieuw te realiseren appartementcomplex van maximaal 3 woonlagen inclusief kap.

§  Grotendeels inpandig realiseren van laden en lossen waardoor de huidige verkeerssituatie en veiligheid aan de Parallelboulevard aanmerkelijk zal verbeteren.

§  Aanpassingen aan de nieuw te realiseren hotelkamers aan de zijde van de Parallelboulevard van het huidige Hotel van Oranje, waardoor zichtoverlast voor de bewoners van de Parallelflat vermindert.