KLEIJNKOOR, CAROLS BIJ KAARSLICHT

Foto: Monica Stuurop

Inmiddels een traditie; Kleijnkoor Noordwijk geeft 2 kerstconcerten  “Carols bij Kaarslicht” op 23 december in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk Binnen. Voorafgaand aan deze concerten is een speciaal kinderconcert dat uitgevoerd wordt door het Kinder Kleijnkoor.

Carols bij Kaarslicht; Een naam die inmiddels bij velen ook echt als muziek in de oren klinkt. Een concert dat een prachtig opstapje naar de kerstdagen is en waarvoor met veel plezier gerepeteerd wordt door de koorleden onder leiding van Herma van Piekeren en vocal coach Olga Passchier.

Het thema van dit jaar is: het kerstlied, de Christmas Carol!

Wat is dat? Waar komt het vandaan?

Van het leidende kindje in de kou naar  Ding Dong merily on high.

Wij herkennen de Carols vanuit de liturgische tradities, maar ook steeds meer als achtergrond bij het winkelen voor de kerstinkopen en de Amerikaanse Disneyfilms.

Liederen van toen slaan een brug naar de kerstgedachte en het leven anno 2015.

Carols bij Kaarslicht is een feest van herkenning, met aandacht voor de actualiteit en met klasse gebracht.

Met medewerking van o.a.;

Jaco van Leeuwen orgel

Kees Swenne piano

Inge Jongerman en Thirza van Driel viool

Bas Egberts altviool

Xandra Rotteveel cello

Voorafgaand aan deze concerten, uitgevoerd door het Kleijnkoor,  staat een speciaal kinderconcert gepland gezongen door het Kinder Kleijnkoor. Het kinderkoor wordt gevormd door ruim 30 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar en staat onder leiding van Chantal van der Klugt.

Het kinderconcert is om 17.00 uur. Entree gratis. De kerkdeuren gaan 20 minuten vóór aanvang open.

Carols bij Kaarslicht door Kleijnkoor Noordwijk is om 19:00 uur en 21:00 uur. Toegangskaarten à € 11,00 zijn vanaf 1 december te koop bij Boekhandel Van der Meer en Padero for Kids of via de website www.Kleijnkoor.nl.  Het is niet mogelijk kaarten  telefonisch te reserveren bij de twee verkooppunten.