Oud-burgemeester Jan Pieter Lokker te gast bij Noordwijkse Liberale Kring

Foto: noordwijk.nieuws.nl

De komende bijeenkomst van de Noordwijkse Liberale Kring vindt plaats op 11 december a.s. en gaat dit keer over de afweging tussen belang van cultuur en natuur versus duurzaamheid en innovatie, voor ons maar ook zeker voor onze (klein)kinderen.

Aanleiding is het hekwerk van windmolens dat voor de Zuid-Hollandse Kust dreigt te komen, onder het mom van afspraken uit de Energienota en industrieel belang. Hierbij speelt de genoemde afweging in onze ogen een belangrijke rol. Wij hebben Jan Pieter Lokker, onze voormalig burgemeester, bereid gevonden een inleiding over dit thema te houden.

Zoals hijzelf aangeeft past dit thema uitstekend nu wij staan “op de drempel van een nieuwe tijd”, of anders gezegd “op de grens van twee werelden.

Vrijdag 11 december 2015: “Cultuur en natuur versus duurzaamheid en innovatie, een toekomstperspectief.” Inleider Jan Pieter Lokker. Locatie Streekmuseum Veldzicht, Noordwijk.

janpieterlokker

Jan Pieter begon zijn carrière als docent geschiedenis en staatsinrichting. In 1981 werd hij bestuurslid van de lokale CDA in Soest en namens die partij van 1990 tot 1999 lid van de gemeenteraad. Daarna was hij twee jaar Statenlid en vervolgens zes jaar gedeputeerde in de provincie Utrecht. Als lid van het Comité van de Regio’s in Brussel was hij rapporteur voor de Kaderverordening Plattelandsontwikkeling. In de zomer van 2007 volgde zijn benoeming tot waarnemend burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Bodegraven. In augustus 2011 werd Jan Pieter waarnemend burgemeester van Noordwijk. Hij is tevens voorzitter van de innovatieregeling voor de lan- en tuinbouw (RLS) van het ministerie van ELI (nu EZ) en voorzitter van de Stichting Certificering Natuur- en Landschapsbeheer. Van december 2014 tot 1 oktober 2015 was hij waarnemend burgemeester van de gemeente Goeree_Overflakkee. Momenteel is hij zelfstandig beleidsadviseur, interim bestuurder en mediator.

Programma

17.00 – 17.15 Inloop en koffie

17.15 – 18.30 Inleiding Jan Peter Lokker en discussie

18.30 – 19.30 Borrel met hapje

Deze bijeenkomst is bedoeld voor donateurs van de stichting, hun partners en overige belangstellenden. Van de laatste twee categorieën wordt een bijdrage van 40 euro gevraagd.

Graag vernemen wij van u of u in de gelegenheid bent dit evenement bij te wonen. Na afloop bestaat de mogelijkheid gemeenschappelijk te dineren (locatie wordt later bekend gemaakt). Wanneer u tevens aan dit diner wilt deelnemen, laat dat dan ook weten. (De kosten voor het diner zijn voor eigen rekening).

Mail aan [email protected].

Met vriendelijke groet van de Stichting Liberale Kring Noordwijk

Hans Stol (voorzitter)

Hans van Weezel (secretaris)

Bart-Jan van Hoek (penningmeester)