Stichting Sein verwelkomt 150ste vriend van Noordwijk 150 jaar badplaats

Foto: SEIN

Noordwijk – Het kan niemand ontgaan: Noordwijk viert dit jaar het 150-jarig bestaan als badplaats. Stichting Sein houdt zich bezig met de invulling van het feestprogramma. Om de evenementen financieel mede mogelijk te maken is de club ‘Vriend van Noordwijk 150 jaar badplaats’ bedacht. Afgelopen week werd de 150ste vriend verwelkomt. Het feestprogramma voor de viering van 150 jaar badplaats is in volle gang en bruist. Er is al een aantal mooie activiteiten en evenementen geweest en voor de komende maanden staat er nog veel meer op het programma, waaronder de unieke FlyBy op zaterdag 25 juni en het zandsculpturenfestival die start op 7 juli.

150ste vriend

De gemeente Noordwijk heeft een subsidie van 150.000 euro beschikbaar gesteld om de feestelijke evenementen te ondersteunen, maar er was meer geld nodig.

Marjolijn van der Jagt, voorzitter van Stichting Sein: ‘Daarom hebben we de club ‘Vrienden van 150 jaar Badplaats’ bedacht. Met het extra geld kunnen we net dat beetje meer doen om het allemaal nog feestelijker en leuker te maken.’

Linda Versteege viel de eer toe om als 150ste vriend verwelkomt te worden. ‘Ik ben onlangs met Zorgeloos Ontruimen gestart en met deze onderneming wil ik graag Noordwijkse goede doelen en initiatieven ondersteunen. Noordwijk 150 jaar Badplaats is de eerste organisatie die ik steun. De reden is dat de viering voor elke Noordwijker leuk is en dat daarnaast ook het toerisme in Noordwijk een impuls krijgt. Win-win en dus reden om Vriend te worden.’

 

Chocolade Vuurtoren

Marjolijn: ‘Ondernemers en enthousiaste particulieren worden opgeroepen om ‘Vriend van 150 jaar badplaats’ te worden voor het bedrag van 150 euro.

Voor dat geld steunen ze de evenementen en krijgen ze de speciaal ontworpen Noordwijk vlag, het jubileumboek en er volgt een uitnodiging voor het vriendenfeest op 7 juli.

We hadden gehoopt de 150 vrienden te halen en dat is gelukt!

Deze week hebben we de 150ste vriend verwelkomt en de 151 is inmiddels ook al een feit, maar er kunnen uiteraard nog vrienden bij !

Linda kreeg als 150ste Vriend als extra als één van de allereerste de Noordwijkse Vuurtoren in chocolade overhandigd. Marjolijn: ‘De Vuurtoren is ontworpen en zeer gedetailleerd gemaakt door Carlo Midiri van Patisserie en Chocolaterie George Vis. De chocolade Vuurtoren is nu ook verkrijgbaar in de winkel en een deel van de opbrengst komt ook ten goede aan de viering van 150 jaar badplaats.’ Kijk voor meer informatie en het volledige programma op: www.noordwijk150.nl.