Laatste lunchconcert Muziek in Jeroen met gelauwerd Braziliaans duo LOTUS

Foto: Lotus

Dinsdag 31 mei is het laatste Lunchconcert in een serie van vijf in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. De  concerten zijn in de loop van de vijftien jaar van hun bestaan uitgegroeid tot geliefde en drukbezochte recitals van zo’n goed half uur, waar de bezoekers genieten van toegankelijke klassieke muziek, veelal uitgevoerd door jonge talentvolle musici.

Ter illustratie daarvan wordt de reeks dit jaar afgesloten door Lotus,een duo bestaande uit clavecimbel en blokfluit..

Inês d’Avena en Claudio Barduco Ribeiro, beide afkomstig uit Brazilië, treden samen al op sinds 2001 toen zij beiden studeerden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Lotus heeft vele malen opgetreden in Nederland, maar concerteerde ook veelvuldig in o.a. Brazilië, Italië en Duitsland. In 2011 won LOTUS de 2e prijs in het prestigieuze internationaal kamermuziekconcours Premio Bonporti in Italië, waar hun samenspel veel lof oogstte. Hun repertoire bestaat uit 17e- en 18e-eeuwse werken die oorspronkelijk geschreven werden voor blokfluit en klavecimbel of continuo en uit andere historisch verantwoorde transcripties, waarbij hun presentatie wordt gekenmerkt door een zeer levendige vertolking van de muziek.

Samen richtten zij ook COLLEGIUM MUSICUM Den Haag op, waarvan Cladio Ribeiro dirigent is.

Inês en Claudio namen ook een paar nummers op voor de CD ‘Noordwijk 150 jaar Badplaats, 15 jaar Lunchconcerten Muziek in Jeroen’en het laatste nummer dat zij dinsdag spelen, een triosonate van J.S. Bach, staat ook op de CD. Verder staan stukken van Dieupart en Telemann op het programma. De CD is na afloop van het concert te koop.

Het concert in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk begint om 12.30 uur en duurt ongeveer een halfuur. Het in- en uitloopconcert is gratis toegankelijk en kent na afloop een Open Schaal collecte.