Puur Noordwijk schenkt Bever Holding een miljoenen kostend cadeautje

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Aldus VVD Noordwijk fractievoorzitter Roberto ter Hark. Dat hij daarmee de spijker op zijn kop slaat blijkt wel uit het politieke geschutter van coalitieleider PUUR Noordwijk. De fractievoorzitter van VVD Noordwijk had al eerder de vermoedens geuit dat er bij de vaststelling van het bestemmingsplan Zeewaardig grove blunders waren gemaakt. Hierdoor kan een veel groter gebouw op het Gat van Palace gebouwd worden dan wat ooit de bedoeling was.

Robertoterhark2VVD Noordwijk fractievoorzitter Roberto ter Hark.

Ter Hark: ‘het is onbestaanbaar dat zoiets heeft kunnen gebeuren’. De opeen gestapelde blunders door het College typeert hij dan ook als “een cadeautje van miljoenen voor Bever Holding”. Bever had ooit een bouwvergunning voor nieuwbouw op Het Gat van Palace, maar omdat de bouw in de ogen van de politiek te lang uitbleef werd deze vergunning ingetrokken. Te gelijkertijd werd er een nieuw bestemmingsplan voor het gebied opgesteld, waarbij er minder massaal gebouwd mocht worden op het “Gat”.

De kosten van het herzien van een aantal bestemmingsplannen in Noordwijk aan Zee was een kostbare en ingewikkelde zaak (kosten: maar liefst 1,2 miljoen euro). In de tussentijdse rapportages gaf wethouder Bakker van PUUR Noordwijk telkens aan dat de rechten van de bewoners en de gemeente goed waren vertaald.

Naar nu blijkt een onjuiste weergave van zaken. Het vloeroppervlak van de geplande nieuwbouw op Het Gat van Palace blijkt van 10.498 naar 16.841 vierkante meter te zijn gegaan, terwijl er ook nog eens tot 29 meter hoog mag worden gebouwd. Ten aanzien van het ernaast gelegen Prominent Inn Hotel zijn onder toedoen van het College eveneens grote fouten gemaakt.

Het College en de gemeenteraad hebben daarom besloten tot een onafhankelijk onderzoek, waarbij naar het hele gebied zal worden gekeken waarvoor het bestemmingsplan geldt.

college2015Het College (alvast met zonnebril).

Oppositiepartijen CDA en VVD vingen bot met hun wens om de gemeenteraad met dit onderzoek te belasten. De coalitiepartijen, die wellicht de bui al zagen hangen, vinden een raadsonderzoekscommissie nu nog een te zwaar politiek middel.

Wethouder Bakker hield in ieder geval de moed er in door te melden dat hij geen vertraging verwacht in de besprekingen met Bever Holding en VolkerWessels.

puurnoordwijk.hansbakker

En of de Noordwijkse belastingbetalers nog wat meekrijgen van het zoveelste gestuntel van de lokale partij PUUR Noordwijk zal de toekomst moeten uitwijzen. Wellicht toch raadzaam om alvast een deel van uw vakantiegeld apart te zetten. Je weet maar nooit.