Heeft de detailhandel nog toekomst?

Foto: noordwijk.nieuws.nl
Volgens Loesje alleen nog op zondag, maar wat vindt u er van? Daarom organiseert De Noordwijkse Liberale Kring haar eerstvolgende bijeenkomst op 23 september a.s. over de de toekomst van de detailhandel. Wat zijn de gevolgen van Internet en de webwinkels voor de detailhandel zoals wij die nu kennen? Kom, luister en praat mee!
Sommigen relativeren de invloed van Internet. Een citaat uit Trouw:“Anders dan veel mensen denken, heeft online winkelen slechts een klein effect op het aantal winkels. “Qua omzet lekt per jaar hooguit 0,5 procent weg naar internet”, zegt Gerard Zandbergen van retailonderzoeksbureau Locatus.”
Daartegenover staat bijvoorbeeld de mening van Cor Molenaar (NU Zakelijk.nl): “Winkels moeten internet en technologie integreren, anders overleven ze niet.” Dat is de boodschap van Cor Molenaar, hoogleraar
e-marketing aan de Erasmus Universiteit en auteur van diverse boeken over retail.”
De Liberale Kring Noordwijk heeft een liberaal politicus en een jonge ondernemer, met kennis van internet en webwinkels, bereid gevonden met u ons over dit onderwerp van gedachten te wisselen. Erik Ziengs (Tweede Kamerlid VVD) zal ingaan op de kansen en bedreigingen van de detailhandel, bezien door de liberale bril. Edward de Boer, jong ondernemer uit Noordwijk (zoon van Evert Jan de Boer) zal een korte uitleg geven op zijn visie van de retail anno 2016 en de komende jaren.
                   
Datum: Vrijdag 23 september 2016: “Gevolgen van het Internet op de detailhandel.Inleiders: Erik Ziengs en Edward de Boer.
Locatie:Radisson Blu Palace Hotel Noordwijk aan Zee, gelegen aan het Picképlein8, Noordwijk aan Zee.
Tijdstip:  vanaf 17.00 uur.
Programma:
17.00-17.15 Inloop en koffie
17.15-17.50 Erik Ziengs: “Liberale visie op kansen en bedreigingen van de detailhandel.”
17.50-18.10 Edward de Boer: “Praktijk van de fysieke winkel en het internet.”
18.10-18.30 Discussie
18.30-19.30 Borrel met hapje
Eric ZiengsVVD Tweede Kamerlid Erik Ziengs
Erik Ziengs is voormalig ondernemer en sinds 17 juni 2010 lid van de Tweede Kamer namens de VVD. Hij was eigenaar van een groothandel in reclame- en sportartikelen. Hij was zes jaar voorzitter van de
VVD-Kamercentrale in Drenthe en daarvoor voorzitter van de VVD afdeling Assen. Ziengs houdt zich als Kamerlid vooral bezig met het midden- en kleinbedrijf, toerisme, ondernemerschap en vermindering van de administratieve lastendruk.
Edward de BoerOndernemer Edward de Boer
Geboren in een retail familie besloot Edward de Boer (1986) op 23 jarige leeftijd met een MANGO winkel in Amersfoort te beginnen wat inmiddels is uitgegroeid tot een bedrijf van 16 filialen verspreid door het hele land. Daarnaast is de Boer mede eigenaar van diverse online retailbedrijven waarbij de fysieke retail met online retail wordt gecombineerd (clicks & bricks). websites zoals moderepubliek.nl en vimodos.nl behoren oa. de portfolio.
De bijeenkomst is bedoeld voor donateurs van de stichting, hun partners en overige belangstellenden. Van de laatste twee categorieën wordt een bijdrage van 40 euro gevraagd. Graag vernemen wij of u in de gelegenheid bent dit evenement bij te wonen. Na afloop bestaat de mogelijkheid gemeenschappelijk te dineren (locatie: ). Wanneer u tevens aan het diner wilt deelnemen, laat dat dan ook weten. De kosten voor het diner zijn voor eigen rekening.
Bestuur bestuur van de Stichting Liberale Kring Noordwijk,
Hans Stol
Hans van Weezel
Piet van Wegen