VOOR ALTIJD JONG IN NOORDWIJK IN DE KINDERBOEKENWEEK

Foto: Het Cultuurcafé

De Kinderboekenweek vindt plaats van 5 t/m 16 oktober 2016. Dit jaar staan opa’s en oma’s centraal onder het motto Voor altijd jong. De 87-jarig Dolf Verroen schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2016. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek wordt dit jaar gemaakt door Floor Rieder. Bij van der MEER/Het Cultuurcafé in Noordwijk worden weer tal van activiteiten georganiseerd.

Woensdagmiddag  5 oktober zijn alle kinderen, opa’s en oma’s en ouders welkom op het groot Lemniscaat Kinderboekenfeest.
Schrijvers en illustratoren van uitgeverij Lemniscaat geven workshops op de Bronckhorstschool, in de Kerkstraat en bij van der MEER/Het Cultuurcafé. Het feest wordt om 14.00 uur geopend door Burgemeester Rijpstra en wethouder Marie José Fles. (toegang € 2,50 / ouders en grootouders gratis)

Voor jongeren, ouders en grootouders geeft illustratrice en graficus Karin Luttenberg donderdagmiddag 6 oktober om 15.30 een workshop handlettering. Handlettering is hot! Geen simpele notitie op een stukje papier, maar een echt ambacht. Na deze workshop kan iedereen snel zelf aan de slag. (Deelname € 7,50)

Zaterdag 8 oktober is Illustrator en kinderboekenschrijver Harmen van Straaten te gast. Hij tekent met kinderen verhalen over opa’s en oma’s, over helden, over olifanten. Kom gezellig langs! Aanvang 11.00 uur en de toegang is vrij
harmenvanstraaten

Harmen van Straaten

Zondag 9 oktober ‘Van lezen krijg je nooit genoeg’ met Nicoline Loe. Een vrolijke middag over boeken en opa’s en oma’s! Met voorlezen, zingen en een quiz. Onder begeleiding van Nicoline Loe, leerkracht met hart voor kunst in alle vormen.
Vandaag een verrassende duik in de tijd. Voor kinderen vanaf 6 t/m ca. 8 jaar. Samen met opa, oma en/of papa, mama! Aanvang 13.30 en toegang vrij.
nicoline-loe

Nicoline Loe

En in het weekeinde van 15 en 16 oktober is Kikker te gast, presenteert Jolanda Donley haar prentboek ‘Het mooiste cadeau’ en wordt Het Carnaval der dieren opgevoerd.
Meer informatie en reserveren voor alle kinderboekenactiviteiten kan via www.hetcultuurcafé.nl of bij van der MEER/Het Cultuurcafé aan de Keuvel 1 in Noordwijk.