NAMIBIE IN HET CULTUURCAFÉ MET CONNY BRAAM EN JANNEKE VERKADE

Conny Braam
Conny Braam
Foto: Cornelie Tollens

 

Zondagmiddag 30 oktober staat Het Cultuurcafé in het teken van Namibië. Schrijfster Conny Braam presenteert haar boek ‘Ik ben Hendrik Witbooi’, een heroïsche geschiedenis over Nama leider Hendrik Witbooi, één van de grootste vrijheidsstrijders van Afrika.

conniebraam2

Aansluitend zal Janneke Verkade haar ervaringen vertellen als stagiaire PABO bij het Wake Up! Early Education Centre, het Montessori Kindercentrum in Windhoek.

In 1884 begint Hendrik Witbooi met zijn Nama-volk aan een profetische trektocht naar het vruchtbare noorden om de droogte van de Kalahari-woestijn te ontvluchten. Tegelijkertijd zet zo’n honderd kilometer verderop de keizerlijke afgevaardigde dr. Heinrich Göring voet aan land in de nieuwe Duitse kolonie Zuidwest-Afrika – het huidige Namibië. Wat volgt is een strijd op leven en dood tussen de Duitse Schutztruppe en de voor hun onafhankelijkheid vechtende Afrikanen. Tijdens de grote opstand van 1904 weet de tachtigjarige Hendrik Witbooi alle Afrikaanse stammen te verenigen. Hij zal de geschiedenis in gaan als een van de grootste vrijheidsstrijders die Afrika heeft gekend.

Een ieder is welkom zondagmiddag 30 oktober 15.00 uur bij van der MEER/Het Cultuurcafé aan de Keuvel 1 in Noordwijk. De toegang is vrij.

Meer informatie /reserveren via www.hetcultuurcafe.nl en www.wakeupnamibia.com

 

 

NB

Foto’s zijn vrij voor gebruik. Graag vermelding Cornelie Tollens bij foto Conny Braam.