D66 ziet duurzaamheidsambities van de gemeente vervagen!

Foto: D66

Waarschijnlijk in aanloop naar de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018. D66 fractievoorzitter Koen van Asten ergert zich in dit geval aan het gebrek aan open communicatie binnen de coalitie o.l.v. Puur Noordwijk inzake de neerwaartse bijstelling van de ambities om van Noordwijk zo snel mogelijk een energieneutrale gemeente te maken. 

Schriftelijke vragen konden dus niet uitblijven. Bijgaand de tekst van die brief aan het College van Burgemeester en Wethouders.

 

Noordwijk | 25 oktober 2016.

Betreft: Schriftelijke vragen ex artikel 38 Reglement van Orde inzake duurzaamheidsambities gemeente Noordwijk.

Geacht College,

In de begroting van 2017 staat zowel op pagina 5 als pagina 116 de volgende tekst tweemaal opgenomen:

Duurzaamheid blijft ook de komende jaren een van de belangrijke accenten van uw coalitie. De ambities zijn er immers op gericht om in 2030 –in elk geval als gemeentelijke instelling– energieneutraal te zijn.

De tussenzin, die hier tussen twee streepjes is opgenomen, komt niet voor in de coalitiekoers en getuigt van een ernstige bijstelling naar beneden van onze ambities. Sterker nog; D66 meent hier te lezen dat de ambitie om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn hiermee wordt losgelaten. Een verbijsterende constatering voor onze fractie. Daarom stellen wij het college de volgende vragen:

1. Heeft het College de ambities op het gebied van duurzaamheid, met name de ambitie om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn losgelaten?

2. Hoe is het mogelijk dat zo’n dramatische koerswijziging zonder aankondiging of overleg plaats vindt?

3. Acht het College het opportuun om langs deze wijze zo’n koerswijziging te communiceren?

Indien mogelijk ontvangen wij de antwoorden op deze vragen graag vóór de Begrotingsraad van 2 november aanstaande.

Hoogachtend,

Namens de fractie D66 Noordwijk,

Koen van Asten