Bibliotheek Noordwijk start met DIGISTERKER!

Foto: Bibliotheek De Bollenstreek

De Bibliotheek in Noordwijk start begin maart met Digisterker , een cursus waar Je stap voor stap leert hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je digitaal iets bij de overheid kunnen regelen. Handig met al die belastingaangiftes die er weer aankomen.

Hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je het? De websites van UWV, SVB, de Belastingdienst en de gemeente komen aan de orde. Daarnaast is er aandacht voor verschillende mijn-omgevingen, de besloten gedeelten van overheidswebsites waar de burger zelf zijn zaken kan regelen. Ook MijnOverheid en de Berichtenbox komen aan bod.

Bij de overheid kun je steeds meer zaken digitaal regelen. Bijvoorbeeld belastingaangifte doen, een afspraak maken bij de gemeente of huurtoeslag aanvragen. Veel mensen weten dat niet of vinden dit moeilijk. Voor hen is deze digivaardigheidscursus ‘Werken met de e-overheid’ ontwikkeld. Bibliotheken helpen hiermee mensen op weg met de digitale overheid

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, in een kleine groep en onder begeleiding van gecertificeerde docenten. Bij de start van de cursus ontvangen cursisten een werkboek.

De contactpersoon voor Digisterker is Lydia Verbart zij is te bereiken op het mobiele nummer 06  535 44 004 haar email adres is[email protected]