Noordwijkse Jacqueline Strik zoekt collectanten

Foto: Epilepsiefonds

Al meer dan zeventien jaar trekt Jacqueline (66) er elke zomer met haar collectebus op uit om te collecteren voor het Epilepsiefonds. Sinds een aantal jaar zet ze zich daarnaast ook nog in als collecteleider in haar woonplaats Noordwijk. Maar voor wie loopt Jacqueline?

“Zeventien jaar geleden ging mijn dochter Fleur voor het eerst mee op een van de vakantiereizen van het Epilepsiefonds. Fleur is 32, heeft epilepsie, autisme en een verstandelijke beperking. Daarom kan ze niet zelf op vakantie, maar de vakantiereizen van het fonds bieden een mooie uitkomst. Na Fleurs eerste vakantie was ik zo onder de indruk van het team van vrijwilligers dat ik vond dat ik iets terug moest doen. Ik heb me toen direct als collectant aangemeld.”

“Dat was zeventien jaar geleden, maar nog steeds collecteer ik met veel plezier voor het Epilepsiefonds. Toen ik begon, nog in de guldentijd, haalden we in Noordwijk 800 gulden op. De helft van die opbrengst was van mij omdat ik in mijn enthousiasme behoorlijk wat wijken op me genomen had. Nu ik de collecte zelf organiseer, loop ik wel wat minder wijken. Maar het collecteren vind ik nog steeds even leuk. Dat komt misschien ook doordat ik inmiddels al heel wat leuke collecte-ervaringen het opgedaan. Vorig jaar kwam ik bij iemand aan de deur wiens hond epilepsie had. Zij reageerde heel enthousiast op mijn komst en gaf een gulle bijdrage. En in dezelfde wijk stopte iemand een briefje van twintig in mijn collectebus met de boodschap: ‘Ik ben gelukkig gezond, misschien kan ik zo iemand met minder geluk helpen’. Dat zijn de momenten die zo’n hele week de moeite waard maken!”

Wilt u Jacqueline helpen door geld in te zamelen voor het Epilepsiefonds, meldt u zich dan nu bij haar aan als collectant(e) voor de collecte die loopt van 29 mei t/m 3 juni aanstaande. U kunt zich telefonisch (M 06-55332964), dan wel per e-mail ([email protected]) bij haar aanmelden.