FUSIE Noordwijk/Noordwijkerhout een feit!

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Op Lijst Salman/Noordwijk Zelfstandig na stemde de Noordwijkse gemeenteraad, tijdens de ingelaste raadsvergadering, unaniem in met de fusieplannen tussen Noordwijk en Noordwijkerhout per 1 januari 2019. De raadszaal was tot de nok toe gevuld! Ook de gemeenteraad van Noordwijkerhout stemde gisteravond in met de fusie en ook daar was er slechts een partij die tegen stemde, NZLokaal (5 zetels van de 17). Om de tragiek zichtbaar te maken hadden alle 5 de raadsleden zich in zwarte kledij gehuld.

De nieuwe naam van de gefuseerde gemeenten is NOORDWIJK, waarmee een nieuwe gemeente ontstaat van meer dan 40.000 inwoners.

Voordat er uiteindelijk gestemd kon worden moest de gemeenteraad zich eerst nog buigen over het door Noordwijker Raymond Salman ingediende referendumverzoek. Op Lijst Salman/NZ na was de raad echter van mening dat het verzoek tot het houden van een dergelijk referendum te laat was ingediend. De raad was van mening dat Salman het verzoek uiterlijk in april van dit jaar had moeten indienen.

Volgens fractievoorzitter van Puur Noordwijk, Taetske Visser, ontstaat op deze wijze een toekomstbstendige gemeente waar alle inwoners profijt van hebben.