Brand bij Brouwer Tours

Foto: Ard Zandbergen/Omroep West

Op het industriegebied Keyserswey tussen Katwijk en Noordwijk heeft maandagmiddag brand gewoed in het pand van Brouwers Tours. Er kwamen dikke rookwolken uit het pand waarin o.a. touringcars en taxi’s geparkeerd stonden.

Het vuur dat door de brandweer werd geclassificeerd als “Grote Brand”, werd bestreden door brandweerkorpsen uit de hele regio. Naast een flink aantal tankautospuiten werden ook meerdere ladderwagens opgeroepen om het voor van bovenaf te blussen. Ook werd groot watertransport ingezet. Daarmee kon de brandweer vanaf de Maandagsche Watering grote hoeveelheden bluswater aanvoeren. Eén medewerker van Brouwers Tours had rook ingeademd en is door ambulancepersoneel nagekeken.

Volgens een woordvoerder van brandweer Hollands Midden kon rond half vijf het sein brand meester gegeven worden. Het vuur is op het dak begonnen. Mogelijk door kortsluiting, maar dat wordt nog verder uitgezocht.

Het vuur zit in de isolatielaag van het dak, daardoor kwam er veel zwarte rook vrij. Het plafond van het dak en de wanden van een opslag worden verwijderd om beter zicht op de vuurhaard te krijgen.

Eerder vanavond liet Brouwers Tours op Facebook weten dat het vuur rond 17.30 uur was gedoofd. Volgens het touringcarbedrijf is niemand gewond geraakt. Het kantoor, dat weinig schade heeft opgelopen, kon weer worden opengesteld voor de werknemers, liet het bedrijf weten.