Kinderboerderij De Dierenhoeve uit Noordwijkerhout ontvangt Wecycle-bonus

Foto: De Dierenhoeve
Zorg- en Kinderboerderij De Dierenhoeve uit Noordwijkerhout heeft zich in de kijker gespeeld door een ‘milieustraat’ te maken, onder meer voor afgedankte apparaten. De kinderboerderij ontvangt daarvoor een extra beloning van 250 euro van Wecycle, die in Nederland de inzameling en recycling organiseert van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. De organisatie steunt de kinderboerderijen vanuit een maatschappelijke sponsoring. 
In totaal steeg in 2018 het ingezamelde gewicht bij kinderboerderijen met 12 procent tot een record van 85.500 kilo. “Wij werken samen met 175 kinderboerderijen die belangrijk zijn in de wijk”, zegt Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle. “Ze vervullen niet alleen een sociale functie, ze dragen ook actief bij aan de circulaire economie. Het is voor inwoners immers makkelijk om kleine apparaten verantwoord af te danken bij de kinderboerderij. Dat de inzameling wederom is gestegen, is een kers op de taart van onze samenwerking.”
image image
Zorg- en Kinderboerderij De Dierenhoeve uit Noordwijkerhout stimuleert het inleveren van kleine apparaten met een eigen ‘milieustraat’ en ontvangt daarvoor van Wecycle een extra beloning van 250 euro
De ingeleverde apparaten laat Wecycle recyclen tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast komen schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.
Elke kinderboerderij in Nederland kan Wecycle-inleverpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als dank voor de inzet ontvangt de kinderboerderij van Wecycle jaarlijks een sponsorbijdrage van €250,-. Dit bedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden.
Over Wecycle
Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via ons landelijk dekkend inzamelnetwerk van 10.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners dragen we dagelijks bij aan de circulaire economie. Dit doen we voor 1.800 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting BruingoedStichting ICT MilieuStichting LightRec NederlandStichting Metalektro RecyclingStichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2017 hebben we 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 345 miljoen kilo.