D66 vraagt duidelijkheid over Parallelboulevard

Foto: D66 Noordwijk

In de raadsvergadering van 19 februari jl. is een besluit genomen over het uitvoeringskrediet voor de herinrichting van de Parallelboulevard en de aanleg van een drain voor de afvoer van het overtollige grondwater. In dat kader is door de Raad met wethouder De Jong van gedachten gewisseld over de fasering van het project. Op herhaalde vragen van de fractie van D66 heeft wethouder De Jong ten onrechte gemeld dat het verenigd bedrijfsleven alsnog heeft ingestemd met een fasering van de werkzaamheden zonder zomerstop.

Tijdens het door D66 aangevraagde interpellatiedebat met wethouder De Jong op 19 maart jl. heeft wethouder de Jong de Raad toegezegd op korte termijn in overleg te treden met het verenigd bedrijfsleven over de fasering van de uitvoeringswerkzaamheden en terug te komen naar de Raad als de uitkomsten van het gesprek op 4 april jl. tussen de gemeente, de Noordwijkse Ondernemersvereniging en Koninklijke Horecavereniging Nederland, afdeling Noordwijk, anders zijn dan wat de Raad op 19 februari heeft besloten.

Sindsdien blijft het ijzig stil. D66 vraagt de wethouder nu om duidelijkheid te geven en de gemeenteraad naar behoren te informeren.