Gedeelte Beeklaan en rotonde Herenweg vanaf 6 mei 2019 afgesloten

Foto: Pixabay

Voor de werkzaamheden in de 2e fase van dit project wordt de Beeklaan verder afgesloten vanaf de op- en afrit N206 tot het tankstation. Deze afsluiting duurt van maandag 6 mei t/m vrijdag 12 juli 2019. De rotonde Beeklaan/Herenweg wordt hiervoor helemaal afgesloten. Omleidingen worden met borden aangegeven.

Project Beeklaan naar fase 2

Het project Beeklaan bestaat uit 3 fases. De Beeklaan wordt verder afgesloten om de werkzaamheden voor de 2e fase uit te voeren. De weg wordt vanaf 6 mei 2019 afgesloten vanaf de op- en afrit van de N206 tot aan het tankstation aan de Beeklaan. De rotonde Herenweg/Beeklaan wordt helemaal gesloten voor verkeer. De rotonde Beeklaan/Boekerslootlaan blijft open voor verkeer. Natuurlijk kunt u ook gewoon tanken bij het tankstation.

De werkzaamheden

Tijdens het project Beeklaan worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd.

  • Aanleg nieuwe rotonde Offem Zuid.
  • Herinrichting ‘Verlengde’ Beeklaan: inrichting van de provinciale weg voor een snelheid van 50 kilometer per uur.
  • Aanleg extra riool van het Vinkeveld naar de Achterweg.
  • Aanpassing rotonde Beeklaan/Herenweg op maatregelen voorrang voor fietsers.

Wegen helemaal afgesloten en omleidingsroutes

Voor de veiligheid van alle verkeersdeelnemers en de mensen die aan het werk zijn, wordt de weg volledig afgesloten. Alleen het bouwverkeer voor Offem Zuid kan tijdens de werkzaamheden via de Herenweg in- en uitrijden van en naar hun bestemming. Tijdens deze afsluiting kunnen andere weggebruikders gebruik maken van omleidingsroutes (zie ook de bijlage met de kaart met alle omleidingroutes) Er is ook speciaal voor fietsers een korte omleiding aangegeven.

Grote gevolgen voor reizen met het openbaar vervoer in Noordwijk

Dit project en de bijbehorende wegafsluitingen hebben grote gevolgen voor het openbaar vervoer in Noordwijk. Tijdens deze werkzaamheden rijden de buslijnen niet meer hun gebruikelijke routes en tijden. Bekijk de dienstregeling van jouw bus op de website van Arriva.

Fase 3 van de werkzaamheden

De laatste fase van dit project is het aanbrengen van beplanting en bomen. Deze fase zal naar verwachting in het najaar van 2019 worden uitgevoerd. Hierover volgt later dit jaar communicatie.

Meer weten of vragen?

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de projectleider de heer M. Kooimans. Hij is bereikbaar via de algemene contactgegevens van de gemeente, telefonisch (071) 36 60 000 of per e-mail [email protected]