Duo Windstreken in derde Lunchconcert Muziek in Jeroen

Foto: Duo Windstreken

In het derde Lunchconcert van Muziek in Jeroen treden in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk op dinsdag 14 mei het duo Windstreken, bestaande uit Pieter de Mast (saxofoon en dwarsfluit) en Sebastiaan van Delft (orgel) op.

Pieter de Mast speelde met het “Pieter de Mast Quintet” op jazzpodia in Nederland (inclusief het North Sea Jazz Festival), België en Duitsland. Als bespeler van meerdere blaasinstrumenten droeg hij ook bij aan tal van theaterproducties, musicals en cd’s. In 2004 startte hij het ensemble Windstreken dat sindsdien speelt op nationale en internationale podia en al vijf enthousiast ontvangen cd’s uitbracht.

Sebastiaan van Delft voelt zich van jongs af aan aangetrokken door  de mysterieuze sferen van het kerkorgel. Al op twaalfjarige leeftijd won hij het Concours voor jeugdige organisten in Amsterdam Als organist en pianist is Sebastiaan actief in zeer uiteenlopende muzikale stijlen en bezettingen. Zo was hij pianist bij Carel Kraayenhof’s Sexteto Cayenque en vormt hij met celliste Saartje Van Camp het orgel/cello duo ’Van Camp Van Delft’, met saxofonist/fluitist Pieter de Mast ensemble ‘Windstreken’, met violiste Emma Breedveld ‘Trio Escapada’ en met de Finse bandoneonist Ville Hiltula een tangoduo.  Pieter en Sebastiaan spelen op het concert werk van o.a. Sweelinck, J.S. Bach, Telemann en Fauré., Meer informatie over musici en programma is te vinden op www.muziekinjeroen.nl.

Het concert in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk begint om 12.30 uur en duurt ongeveer een halfuur. Het in- en uitloopconcert is gratis toegankelijk en kent na afloop een Open Schaal collecte.