Zwemmers bij Wassenaarse Slag en Scheveningen verdronken

Foto: KNRM

Bij de Wassenaarse Slag zijn zondag meerdere zwemmers in de problemen gekomen waarbij twee zwemmers zijn verdronken. Dat melden diverse media en de Politie. Naar verluidt zijn de zwemmers op het strand behandeld. Volgens een getuige ging het om vermoedelijk Oost-Europese mannen, zo meldt de Telegraaf, waarin verder wordt gemeld dat de recreanten zwommen in de zee nabij strandpaviljoen Sport aan De Wassenaarse Slag.

Wat er precies is gebeurd en waarom ze in de problemen zijn gekomen, is nog niet duidelijk. Bij de reddingspoging werd groot materieel van de politie, brandweer en de KNRM ingezet. Diverse ambulances, een reddingsboot, drie helikopters, brandweer, politie en reddingsbrigades rukten uit.

Rond tien voor zeven ging het mis, zo meldt RTV Katwijk. De zwemmers zijn uit het water gehaald. Ze zijn nog gereanimeerd, maar hulp kwam te laat.

Bij Scheveningen was ter hoogte van het Zuiderstrand ook een zwemmer in de problemen gekomen. Ook daar kwamen hulpdiensten massaal ter plaatse. Het slachtoffer daar is eveneens overleden.