Stek neemt woningen van Ymere over in Hillegom en Sassenheim

Foto: Woonstichting Stek

Woonstichting Stek neemt per 1 november 2019 48 woningen van Ymere over. In Sassenheim wordt appartementengebouw ‘Uiver’ met 32 woningen aan het bezit toegevoegd. In Hillegom gaat het om 16 appartementen aan het Wilhelminaplantsoen. “Deze aankoop is een welkome uitbreiding van de beschikbaarheid van betaalbare sociale huurwoningen in deze twee gemeenten.” zegt bestuurder van Stek Hans Al. Stek heeft over de aankoop overleg gehad met de gemeenten en de huurdersorganisatie. 

Stek wil meer betaalbare sociale huurwoningen voor woningzoekenden in haar portefeuille. Dat gebeurt door zelf projecten te ontwikkelen en te bouwen, maar ook via het kopen van bestaande woningen. In de nieuwe Woningwet staat, dat woningcorporaties de focus op het eigen werkgebied moeten leggen. Stek kan deze woningen aankopen, omdat Hillegom en Sassenheim buiten het focusgebied van Ymere vallen. Ymere concentreert zich op de regio Amsterdam. 

Stek neemt huurcontracten ongewijzigd over Bij de aankoop is onder andere afgesproken, dat Stek de huurcontracten ongewijzigd overneemt. Ymere draagt de woningen op 1 november 2019 over aan Stek. Voor de huurders verandert er niet veel. Zij kunnen gewoon in hun huis blijven wonen. Woonstichting Stek is voor een groot aantal huurders overigens geen onbekende: zij is namelijk al een aantal jaren verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de Ymere- huurwoningen in Hillegom. 

Stek Wonen is als woningcorporatie actief in Hillegom, Lisse en Teylingen. Onlangs is Stek gefuseerd met Woonstichting Vooruitgang in Sassenheim. Totaal beheert de woningstichting ongeveer 8.900 woningen en 300 garages. Daarnaast ontwikkelt Stek nieuwbouwprojecten met sociale huurwoningen. De focus ligt op goede, betaalbare huurwoningen in prettige buurten, vooral voor mensen die moeilijk in hun huisvesting kunnen voorzien.