WK LIFESAVING 2016

Van 1 tot en met 18 september worden in Eindhoven en Noordwijk de Wereldkampioenschappen Lifesaving georganiseerd. Er staan zeven verschillende toernooien op het programma voor landenteams, clubteams en masters.

Nederland is een waterland. De Reddingsbrigade wil Nederland laten genieten van haar water. Daarom spant Reddingsbrigade Nederland zich met al haar ter beschikking staande middelen in voor het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. De Lifesaving sport is een spectaculaire sport die is afgeleid van het echte reddingswerk. De onderdelen bevatten combinaties van techniek, tactiek, kracht en snelheid, zowel individueel als in teamverband. De sport bestaat uit wedstrijdonderdelen in het zwembad, de ‘Pool Events’ en op het strand en in de zee, de ‘Ocean Events’.

Van 1 tot en met 18 september 2016 organiseert Reddingsbrigade Nederland onder auspiciën van de wereldreddingsfederatie International Life Saving de Wereld Kampioenschappen Lifesaving. De fitste en best getrainde lifeguards van de wereld strijden dan om de titel ‘Held der helden’. Er staan zeven verschillende WK-toernooien op het programma voor landenteams, clubteams en masters. De Pool Events worden georganiseerd in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. De Ocean Events worden georganiseerd in Noordwijk.

Reddingsbrigade Nederland bestaat uit 166 reddingsbrigades, 23.000 leden en zo’n 5.000 reddingsbrigadevrijwilligers. Jaarlijks voert de Reddingsbrigade zo’n 9.000 hulpverleningen uit en worden gemiddeld zo’n 300 mensen uit een levensbedreigende situatie gered. Reddingsbrigade Nederland is als sportbond aangesloten bij NOC*NSF en beschikt met de Lifesaving sport over een erkend topsportprogramma.

Het WK Lifesaving 2016 voor landenteams bestaat uit nationale teams van maximaal 6 dames en 6 heren. Aan het einde worden alle individuele en teamprestaties omgezet in punten. Op basis van deze punten wordt het totaalklassement opgemaakt. Nederland bezet met de nationale ploeg sinds het WK in 2014 de 6e positie op de wereldranglijst, de beste klassering ooit. Kan Nederland in 2016 doordringen tot de top 5 van de wereld?

Unieke sport
Maak kennis met spectaculaire wedstrijdonderdelen zoals Beachflags, Ocean Woman, Super Lifesaver, Surf Race, Beach Run, Board Rescue, 100 meter Rescue Medley en Line Throw. Maar er is ook een racewedstrijd met razendsnelle reddingsboten en een Surf Boat Race op pure spierkracht.

Sportiviteit, gezondheid en maatschappelijke relevantie gaan hand in hand met strijd, drama en een prachtige setting met unieke beelden.

BRON: Noordwijk Marketing