Essay Connie Palmen scoort in Boekenweek

Connie Palmen
Connie Palmen
Foto: ANP

AMSTERDAM – De Zonde van de Vrouw van Connie Palmen heeft in de Boekenweek 2017 de eerste plaats van de Boeken Top 10 bereikt. In het Boekenweekessay 2017 onderzoekt Palmen wat er gebeurt als een vrouw zich niet aan voorgeschreven regels houdt. De schrijfster neemt hiervoor onder meer de levens van Marilyn Monroe, Marguerite Duras en Jane Bowles onder de loep. Het thema van de Boekenweek is dit jaar verboden vruchten.

Palmen stoot met haar essay David van Reybrouck en Mohamed Bachiri van de troon. Hun boek Jihad van liefde bezet deze week de tweede plek. De top drie van de bestsellerlijst wordt compleet gemaakt door Tommy Wieringa, die met zijn nieuwe boek De dood van Murat Idrissi het lot beschrijft van een jonge Marokkaan, die zijn migratie naar Europa niet overleeft.

Het Boekenweekgeschenk, Makkelijk leven van Herman Koch, komt niet voor in de Top 10. De bestsellerlijst bevat alleen verkochte boeken.

De Zonde van de Vrouw van Connie Palmen is uiteraard te verkrijgen bij – misschien wel de beste boekhandel van Nederland – Boekhandel van der Meer.