D66 Noordwijk EIST wethouderpost

Foto:

Hoewel de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen D66 Noordwijk slechts een zetel opleverde eist zij voor deelname aan de nieuwe coalitie wel een wethouderspost op.Op zichzelf genomen een begrijpelijke eis van het bestuur, o.l.v. Nico van der List, want met 14 zetels (8 Puur Noordwijk, 3 Lijst Salman, 2 PvdA/GL en 1 D66) kan er door Puur Noordwijk op zeker moment makkelijker een eind gemaakt worden aan de samenwerking met bijvoorbeeld Lijst Salman, zonder dat er een minderheidscoalitie ontstaat. Dankzij D66 heeft Puur Noordwijk haar coalitiegenoten en daarmee dus ook Dennis Salman stevig  in de greep!

Puur Noordwijk heeft nog wel een poging ondernomen om het aantal wethoudersposten naar beneden bij te stellen, door o.a. aan D66 de vraag voor te leggen of het denkbaar zou zijn dat twee partijen (hiermee naast D66 vermoedelijk doelend op PvdA/GL) slechts één wethouder zouden leveren. Hiermee ging D66 vervolgens akkoord, onder de strikte voorwaarde dat het dan wel een wethouder van D66 huize zou  moeten zijn.
Vanwege de eerder genoemde stevigere machtspositie van Puur Noordwijk legt deze partij zich er naar aller waarschijnlijkheid bij neer dat er binnenkort een coalitie zal aantreden met maar liefst vijf wethouders.