Zorgen binnen Noordwijkse politiek over sluiting politiebureau

Het politiebureau in Katwijk
Het politiebureau in Katwijk
Foto: Noordwijk Nieuws

Het politiebureau in Noordwijk gaat sluiten als gevolg van een reorganisatie bij de politie. Dat meldt burgemeester Carla Breuer van Teylingen in een memo aan de gemeenteraad van Teylingen.

De drie huidige politieteams worden omgevormd naar twee nieuwe Bollenstreek-teams: Bollenstreek Oost omvat Hillegom, Lisse en Teylingen en krijgt als standplaats Lisse. Bollenstreek West, met Noordwijk en Katwijk, krijgt het politiebureau in Katwijk als standplaats. Noordwijk krijgt een politiepost voor aangiftes. Locatie en openingstijden daarvan zijn nog niet bekend.

De daadwerkelijke omvorming is vooral afhankelijk van de personele reorganisatie. Eind 2019 of begin 2020 moet die zijn afgerond. Tevens ondergaan de politiebureaus in Lisse en Katwijk een verbouwing.

De berichtgeving heeft inmiddels geleid tot zorgen bij diverse politieke partijen. De fracties van Lijst Salman en VVD hebben inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de kwestie, meldt de Weekendkrant.  In Katwijk leidde de voorgenomen politiereorganisatie vorige maand nog tot vragen tijdens een raadssessie over de lokale veiligheidsagenda. Een toegezegde schriftelijke beantwoording van de vragen van Katwijkse raadsleden over de politiehuisvesting heeft, voorzover bekend, nog niet plaatsgevonden.