MEER VRAGEN DAN ANTWOORDEN INZAKE BOUWPROJECT OFFEM-ZUID

Coalitiepartners Noordwijk Zelfstandig, VVD em CDA
Coalitiepartners Noordwijk Zelfstandig, VVD em CDA
Foto: noordwijk.nieuws.nl

Het bestuur van Noordwijk door de coalitie, bestaande uit coalitieleider PUUR NOORDWIJK, PvdA/GroenLinks, Lijst Salman en D66 halen zich steeds vaker de woede op de hals van de oppositie. Zo ook in het geval van de betaling van het disagio (de verminderde waarde) aan Van Rijn
Bouw in verband met het project Offem-Zuid.

Reden voor de oppositie om een verzoek tot interpelatie in te dienen, waarvan u hieronder de tekst tot u kunt nemen.

 

—-    quote    —-

Beste voorzitter,

Conform artikel 48 van het reglement van orde ontvangt u hierbij een verzoek tot interpellatie namens de fracties van Noordwijk Zelfstandig, CDA Noordwijk en VVD Noordwijk.

In de laatste raadsvergadering voor het zomerreces 2015 is de raad gevraagd akkoord te gaan met het betalen van het disagio aan Van Rijn Bouw in verband met het project Offem-Zuid. De wethouder gaf aan dat het college in een vergevorderd stadium was met een nieuw contract dat vele malen beter uit zou pakken voor de gemeente Noordwijk dan het huidige contract. De stapel papier, wat het nieuwe contract zou zijn, werd in de lucht gehouden. De stemmen staakten, de beslissing zou na het reces worden genomen. Het college en 10 raadsleden zagen na het reces het licht, het voorstel over het disagio werd van de agenda gehaald. Het college zou op korte termijn terugkomen met het nieuwe contract, naast het voorstel voor betaling van disagio. Wel werd er over iets anders gestemd: de raad wees het voorstel om de gehouding over Offem-Zuid te bekrachtigen namelijk af.

Het einde van het jaar nadert. Het nieuwe contract hebben wij nog altijd niet gezien. Dat geldt ook voor het voorstel over de betaling van het disagio. Tevens constateren we dat de stukken over Offem-Zuid, tegen de wens van de raad in, niet openbaar zijn gemaakt. Dit is reden voor de partijen Noordwijk Zelfstandig, CDA Noordwijk en VVD Noordwijk om een interpellatiedebat aan te vragen. Daarbij hebben we in ieder geval de volgende vragen:

waarom hebben wij nog geen nieuw raadsvoorstel gezien?
wat is de stand van zaken t.a.v het nieuwe contract?
waarom heeft de raad het nieuwe concept contract nog niet gezien?
hoe moeten wij het gezwaai van wethouder Van Duin met een stapel papier in de laatste vergadering voor het zomerreces 2015 zien in dit licht?
waar wijkt het nieuwe contract af van het huidige contract?
sinds wanneer onderhandelt u over dit contract?
zijn er tijdens de onderhandelingen bedragen (al dan niet over de som van het disagio en andere zaken) gedeeld met de ontwikkelaar? Zo ja wanneer en wat waren deze bedragen?
heeft u in de onderhandelingen tot nu toe rekening gehouden met de opmerkingen van de huidige raad t.a.v. een nieuw op te stellen overeenkomst? En zo ja, waar blijkt dat uit?
hoe verlopen de gesprekken met de ontwikkelaar en wat is de reden van de vertraging, terwijl in juli 2015 het college de schijn wekte dat alles in kannen en kruiken was?
wanneer kunnen we een raadsvoorstel t.a.v. Offem-Zuid in de raad verwachten?

Tot slot voorzitter, wanneer gaat het college over tot het openbaar maken van de stukken m.b.t. Offem-Zuid? In het kader van transparantie en het raadsbesluit om de geheimhouding niet te bekrachtigen, verbazen wij ons erover dat dit nog niet is gebeurd.

Gezien het feit dat dit verzoek ruim 48 uur voor aanvang van de vergadering van donderdag aanstaande wordt ingediend, gaan wij er vanuit dat de interpellatie voor donderdag aanstaande ook wordt geagendeerd. Graag uw bevestiging hiervan.

Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Stephanie van den Bergh namens Noordwijk Zelfstandig
Theo Alkemade namens CDA Noordwijk
Roberto ter Hark namens VVD Noordwijk