Accordeon en viool in tweede Lunchconcert in Oude Jeroenskerk

Duo De Thuiskomst
Duo De Thuiskomst
Foto: Duo De Thuiskomst

In het tweede van de serie van vijf Lunchconcerten van Muziek in Jeroen treedt op dinsdag 10 mei duo De Thuiskomst op.

Toen Quirine van Hoek en Ellen Zijm elkaar  op de middelbare school leerden kennen ontdekten ze al snel dat muziek een grote gedeelde passie was. De mogelijkheden van de combinatie viool en accordeon bleken verassend groot te zijn in zowel de keuze van het repertoire als de verschillende klankkleuren en daar experimenteerden ze dan ook mee. Beiden begonnen in 2005 aan hun conservatorium studie, waarbij ze zichzelf snel in allerlei richtingen ontwikkelden.
In 2010 hebben ze hun duo een nieuw leven in geblazen als ‘De Thuiskomst’, waarmee ze thematische programma’s maken die het publiek meenemen naar een bepaalde plek of tijd. Dinsdag spelen ze diverse traditionals en werken van Bela Bartok.

De muziek van duo De Thuiskomst staat ook op de onlangs verschenen CD ‘Noordwijk 150 jaar Badplaats, 15 jaar Lunchconcerten Muziek in Jeroen. Diverse tracks van de CD waren al te horen op NPO Radio4 en misschien geven Ellen een Quirine wel een toegift met een werk van Astor Piazolla, dat op de CD staat. De CD is na afloop te koop in de kerk.
Gedetailleerde info over programma en solisten is te vinden op www.muziekinjeroen.nl. Het gratis toegankelijke concert begint om 12.30 uur en duurt ongeveer een half uur. Het is een in- en uitloopconcert dus iedereen mag komen en gaan wanneer hij wil. Na afloop is er een z.g. Open Schaal collecte.