KunstKlank dingt met Gestrand Verlangen mee naar bijdrage Luchterduinen Fonds

Foto: noordwijk.nieuws.nl

KunstKlank doet met Gestrand Verlangen mee aan de publiekswedstrijd van het Eneco Luchterduinen Fonds. Dit fonds ondersteunt projecten die onder meer de kustbeleving voor inwoners en toeristen in Noordwijk kunnen versterken.

Gestrand Verlangen is een Nederlandstalige muziektheateruitvoering en KunstKlank-adaptatie  van de opera Dido en Aeneas. Deze zomer te zien in het speciaal hiervoor ontworpen, verplaatsbare KunstKlank-theater op het strand van Noordwijk. Een culturele markeerpunt dat deze zomer ook plaats biedt aan een speciale kindervoorstelling en diverse nevenactiviteiten. Het theater zal de komende jaren, telkens op andere locaties in Noordwijk, jaarlijks verrijzen als decor voor nieuwe bijzondere KunstKlank-producties.

Sinds vele jaren weet KunstKlank zich gesteund door een trouw publiek en door talloze vrijwilligers, bedrijven en organisaties uit de Noordwijkse samenleving. Voor de realisatie van zowel de productie Gestrand Verlangen als het bijzondere theater is echter ook nog veel geld nodig.

KunstKlank dingt daarom mee naar een bijdrage uit het Eneco Luchterduinen Fonds. Vanaf donderdag 19 januari kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete project op de website van Eneco op www.eneco.nl/over-ons/projecten/luchterduinen-fonds/.

 

GESTRAND VERLANGEN

14 t/m 22 juli 2017 op het strand van Noordwijk

Intriges

Gestrand Verlangen bezingt de door intriges van goden en boze heksen gefnuikte liefde tussen de Carthaagse koningin Dido en de Trojaanse held Aeneas. Het verhaal van de opera wordt voor deze gelegenheid verplaatst naar de kust van het hedendaagse Noordwijk, waarbij universele thema’s als liefde, verlangen, vrijheid en bejegening van de ‘vreemdeling’ worden vertaald naar een moderne maatschappelijke context.

Internationaal en lokaal

Internationaal gelauwerde solisten als Amaryllis Dieltiens, Henk Neven en Marjolein Niels zullen in Gestrand Verlangen samenwerken met getalenteerde Noordwijkse amateurs en met jonge talenten van conservatoria en (muziek-)theateropleidingen. Begeleid door het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, onder muzikale leiding van Herma van Piekeren en in een regie van Margrith Vrenegoor.

Duurzaamheid

Bij bouw, inrichting en gebruik van het verplaatsbare KunstKlank-theater staat duurzaamheid voorop: in energiegebruik, bij gebruik en hergebruik van materialen en in het benutten van alle mogelijkheden van de natuurlijke omgeving.