50 jaar maanlanding bij Space Expo

Foto: Space Expo

Op 21 juli 2019 is het precies 50 jaar geleden dat Neil Armstrong de eerste stap op de maan zette. Hij sprak daarbij de legendarische woorden “That’s one small step for a man, one giant leap for mankind.” Wereldwijd vieren ruimtevaartorganisaties deze belangrijke historische gebeurtenis. Zo ook ruimtevaartmuseum Space Expo in Noordwijk, zij organiseren zowel op 21 juli als de hele zomervakantie interessante maanactiviteiten voor jong en oud.

Programma 50 jaar maandlanding – zondag 21 juli 2019
Star Trek meets Moon
Op 21 juli zijn de helden van de Nederlandse Star Trek Fanclub ‘The Flying Dutch’ bij Space Expo. Zij zijn aanwezig met een aantal bekende personages uit de bekende Star Trek serie én zij geven een lezing. In deze lezing staan zij onder andere stil bij de maanlanding zoals hij voorkomt in het Startrek universum.

Maanlezing door professor Frank P. Israël
Astronoom Frank Israël, verbonden aan de Universiteit van Leiden, geeft op 21 juli een bijzondere lezing over de eerste maanlanding die plaatsvond op 21 juli 1969. Professor Israël neemt ons mee, 50 jaar terug in de tijd, naar deze historische gebeurtenis.

>> Verder hetzelfde  programma als hieronder (zomervakantie)

Programma zomervakantie (6 juli t/m 1 september)

Maanlezingen: ‘We gaan weer naar de maan’
Elke dag van de zomervakantie worden er bij Space Expo zogenaamde maanlezingen gehouden. Tijdens deze lezing vertelt een expert over de meest actuele plannen om weer naar de maan te reizen.

De historische maanquiz
Een paar keer per dag kun je aansluiten bij ‘de historische maanquiz’. Test je kennis en geef antwoord op makkelijke en moeilijke vragen over de maan en de Apollo missies. Na afloop weten deelnemers een stuk meer over de eerste reizen naar de maan.  

Historische beelden
In een filmzaal wordt doorlopend een film getoond van de eerste succesvolle maanmissie van 1969. Historische beelden waar niemand ooit genoeg van krijgt.  

Met de Space Shuttle op excursie naar ESA ESTEC
Elke dag van de zomervakantie kun je met Space Shuttle ‘op  excursie’ naar ESA ESTEC. Hier verken je het technische hart van de Europese ruimtevaartorganisatie. Let op je moet door de ESA douane: een geldig ID-kaart, paspoort of rijbewijs is verplicht.

Space Expo is een museum over ruimtevaart. Je kunt er dingen zien, doen en leren. Bewonder de Soyuz, het ruimteschip waarmee André Kuipers reisde. Loop door een model van het ISS ruimtestation en krijg antwoord op vragen als hoe slaapt, eet en leeft een astronaut. Het museum is in de zomervakantie dagelijks geopend van 10:00 t/m 17:00 uur. Meer info: www.space-expo.nl