Space Expo in het teken van Star Wars

Foto: Space Expo

Ruimtevaartmuseum Space Expo in Noordwijk laat vanaf 12 december een collectie zien van verschillende Nederlandse Star Wars verzamelaars. In deze nieuwe en tijdelijke tentoonstelling worden typische Star Wars objecten getoond zoals de helm van Darth Vader, uniformen van Stormtroopers en andere attributen uit de films. Ook zijn er verschillende modellen van ruimteschepen te zien en is er een uitgebreide LEGO Star Wars collectie.

Tijdens de kerstvakantie zijn er extra activiteiten die te maken hebben met ‘From a galaxy far way’. Zo is er dagelijks een lezing ‘Star Wars versus reality’ waarin Space Expo de verschillen tussen Star Wars en de huidige spacetechnologie laat zien. Ook kunnen kinderen een lichtzwaard training volgen en met LEGO een eigen space creatie bouwen.

Speciale dagen
Op 22 december heeft Space Expo een speciale gast: Niels Frederiksen, de man die bij LEGO verantwoordelijk is voor de Star Wars ontwerpen. Hij geeft deze dag twee presentaties. Op 22, 28 en 29 december en op 4 januari lopen er bij Space Expo een aantal spannende figuren rond die zo weg lijken te zijn gelopen uit een Star Wars film.

Op excursie naar ESA ESTEC
Tijdens de kerstvakantie kunnen er ook excursies gemaakt worden naar de naastgelegen Europese ruimtevaartorganisatie ESA ESTEC. Hier breng je met de spaceshuttle een bezoek aan diverse interessante gedeeltes. In de kerstvakantie is Space Expo dagelijks van 10 tot 17 uur geopend, met uitzondering van eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. www.space-expo.nl