PUUR Noordwijk stelt vragen over verhuizing basisschool Zeehonk

Foto: Basisschool Zeehonk

De fractie van PUUR Noordwijk stelt vragen over een mogelijke verhuizing van basisschool Zeehonk. In een persbericht stelt de fractie dat ouders van de basisschool Zeehonk verontrust zijn over een mogelijke verhuizing van de school: “Gemeente en onderwijskoepel Sophia Stichting zijn bezig met een mogelijke fusie tussen Zeehonk uit de Julianastraat en Wakersduin aan de Hoogwakersbosstraat. De gemeente doet nu onderzoek naar een geschikt pand.”

De fractie van PUUR Noordwijk laat weten te hechten aan het belang van basisonderwijs in kleine scholen in iedere wat grotere kinderrijke wijk. Een dergelijke verhuizing zoals aangekondigd is wat PUUR betreft onwenselijk, tenzij de verhuizing breed ondersteund wordt door de betrokken ouders. Fractievoorzitter Taetske Visser – Danser heeft namens haar fractie de volgende vragen gesteld aan het college:

  1. Welke informatie is er vanuit de gemeente gedeeld met de ouders waarover zij zich ongerust maken?
  2. Op welke wijze gaat het college deze ongerustheid wegnemen bij de betrokken ouders?
  3. Wat is de huidige stand van zaken met betrekking tot de fusie tussen beide scholen en de zoektocht naar een “geschikt pand”?
  4. Bent u het met PUUR eens dat het onwenselijk is de school te verhuizen, tenzij de verhuizing breed ondersteund wordt door de betrokken ouders? Zo neen, waarom niet?