Fluks Koele Costa vloert de koploper

In een wedstrijd die langer spannend was dan de eindstand doet vermoeden, heeft Fluks Koele Costa zaterdag koploper Oranje-Nassau verslagen: 17-10. De Noordwijkers boekten daarmee al hun vijfde thuiszege van…
Twee duels voor het einde staat Fluks enerzijds maar vier punten achter op de koplopers, maar het verschil met de staart van de ranglijst is nog kleiner, slechts drie punten.

In een competitie waarin nauwelijks zekerheden lijken te bestaan, iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen en de verschillen dientengevolge uiterst klein zijn, kwam de overwinning van Fluks op de koploper niet eens als een enorme verrrassing. Zelfs niet nu de ploeg van trainer Leo van den Bos zijn laatste twee wedstrijden had verloren, in combinatie met pover spel bovendien. Ook zonder de zieke Arno van Haarlem, die de verrichtingen van zijn teamgenoten vanuit bed via de webcam volgde, maakte Fluks zaterdag een zelfverzekerde en scherpe indruk. De blauw-witten leidden de dans vanaf het eerste fluitsignaal, waarbij met name Van Haarlems vervanger Thomas de Boer uitstekend voor de dag kwam. Van de eerste vijf Noordwijkse doelpunten (5-2) nam de invaller er drie voor zijn rekening. Fluks stoomde door naar 7-2 en leek in die fase op weg naar een eenvoudige overwinning.
Maar na rust (9-6) stokte de machinerie, vooral in het eerste aanvalsvak. Aanvoerder Erik Caspers brak uiteindelijk pas na 17 minuten de ban, waarna zes goals op rij Fluks alsnog in veilige haven brachten (van 10-9 naar 16-9).
Theoretisch kan het voor de Noordwijkers in de resterende twee wedstrijden (uit bij Weidevogels en thuis tegen ONDO) nog steeds fout gaan. Dat eerste duel staat op 25 mei op het programma. Een week later is de slotronde, op het eigen veld aan de Nieuwe Zeeweg.
Fluks – Oranje Nassau 17-10 (9-6). Doelpunten Fluks: Ronald van Haarlem 5, Thomas de Boer 4, Jordy Oosting 4, Erik Caspers 2, Suzanne Zwanenburg 2.