Op reis met Jeroen

Foto: Blik op Noordwijk

Noordwijk – Noordwijkerhout – Teylingen  –   Op zondag 2 juli a.s. vindt om 10.00 uur de jaarlijkse openluchtviering plaats van de Parochie Sint Maarten.  Dit jaar is gekozen voor het thema is “Op reis met Jeroen” in het kader van het jubileumjaar “Jeroen125”. Er is gekozen voor een unieke locatie,  namelijk het “Jeroensveld” op het landgoed Calorama in Noordwijk-Binnen.

Deze speciale kinderviering voor alle kinderen uit de Bollenstreek  – en volwassenen zullen het ook zeker weten te waarderen – wordt aan elkaar gepraat door diaken Bertijn Prins.  Alle kinderkoren van de Parochie Sint-Maarten komen zingen.  Het is een eerbetoon aan de patroon van Noordwijk en zijn verhaal zal worden nagespeeld. Er zal zelfs een echt dier een rol vervullen!  Ga je mee op reis? Er zijn ook rollen voor kinderen die het leuk vinden om mee te spelen. Na afloop van de viering wordt met elkaar gegeten en gedronken.  Er wordt gedeeld van wat iedereen heeft meegenomen. Een kleedje om op te zitten meenemen is een aanrader.  

Op zondag 2 juli is iedereen van harte welkom vanaf 09.30 uur op het Landgoed Calorama aan de Gooweg 33.  De ingang is naast de R.K. Begraafplaats.  Er kan geparkeerd worden op het parkeerterreinen  voor de begraafplaats en aan de overzijde hoek Gooweg/Van Berckelweg.   

Dit jaar viert de Sint-Jeroenskerk in Noordwijk dat zij 125 jaar bedevaartkerk is.  In 1892 verhief Paus Leo XIII Noordwijk voor de tweede maal tot bedevaartplaats van de Heilige Jeroen (✞856).  Tot en met 7 november wordt met verschillende evenementen aandacht besteed aan dit jubileum.                                                       Meer informatie :  www.jeroen125 of bezoek de facebookpagina jeroen125.  

FOTO :  Openluchtviering 2016 in de speeltuin.