Zomerserie Muziek in Jeroen: Geerten Liefting

Foto: Geerten Liefting

In het tweede concert van de Zomerserie van Muziek in Jeroen op donderdag 18 juli bespeelt Geerten Liefting het Knipscheer-orgel. 

Geerten Liefting studeerde Orgel, Kerkmuziek en Improvisatie bij Reitze Smits aan het Utrechts Conservatorium en vervolgens Compositie en Koordirectie aan det Conservatoria van Antwerpen en Rotterdam. .Daarnaast studeerde hij Improvisatie bij Hayo Boerema en Cor Ardesch.

Geerten is dirigent-organist van de Heilige Bonaventurakerk te Woerden en tevens assistent-organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam en vesperorganist van de Domkerk te Utrecht.

Geerten Liefting is een veelzijdig organist. Hij won  diverse prijzen, waaronder in 2015 de 1e prijs op het Internationaal Improvisatieconcours in Schwäbisch Gmünd en de 2e prijs op het Internationaal Improvisatieconcours in Luxemburg/Dudelange en tevens in Biarritz. In 2016 won hij unaniem het Internationaal Improvisatieconcours in Haarlem.

Hij werkte mee aan het Festival Voor de Wind en de Culturele Caravaan en verzorgde grote producties met koren als de Laurenscantorij, het Ribatutta Ensemble en het Nederlands Blazersensemble.
In 2013 won hij de 1e prijs op het Hinsz-compositieconcours te Kampen, waar het Nederlands Kamerkoor zijn werk ‘Renovatio Mundi’ in première bracht. 

Het concert op 18 juli begint om 20.15 uur. De entreeprijs bedraagt € 7,- (Vrienden € 5,-). Na afloop wordt in het koor van de kerk, onder genot van een drankje, gezellig nagepraat met organist en andere orgelliefhebbers.