Europees project stimulans voor verbeteringen

Foto: noordwijk.nieuws
bereikbaarheid (1)
Gemeente Noordwijk doet mee met het Europese STARTER-project. Dit is gericht op het verbeteren van de bereikbaarheid van de kustgemeente voor bezoekers en het duurzamer maken van hun mobiliteit.
 
Op woensdag 31 december 2014 eindigt het project. Noordwijk heeft naar aanleiding van het project diverse verbeteringen ingevoerd.
 
Het parkeertarievensysteem is aangepast. Dit heeft geleid tot een afname van de parkeeroverlast in woonwijken. Tegelijkertijd vinden toeristen de voor hun bedoelde parkeerplaatsen met minder verkeersbewegingen.
 
Ook is de Strandpendel verbeterd. De bebording voor de Strandpendel op de routes naar Noordwijk is aangepast en de bus is visueel een stuk aantrekkelijker geworden.
 
Tot slot is er een toeristische kaart van Noordwijk op creditcard formaat ontwikkeld. De route van de Strandpendel staat erop. De kaart dient tegelijkertijd als flyer: strooigoed voor bezoekers. Ze kunnen erkorting mee krijgen bij diverse bedrijven.
 
Aan zowel de verbetering van de Strandpendel als de ontwikkeling van de toeristische kaart hebben ondernemers in Noordwijk een belangrijke bijdrage geleverd.
 
Noordwijk zal blijven werken aan het verbeteren van de bereikbaarheid en het verduurzamen van het vervoer. In het komend jaar zijn er verschillende actiepunten. Zo wordt het openbaar vervoer verbeterd door hoogwaardig openbaar busvervoer verbindingen met Leiden en Schiphol. Ook wordt het fietsroutenetwerk verder verbeterd.
 
Noordwijk deed samen met nog eens 4 toeristische regio’s in Europa mee aan het project. Benieuwd naar de 4 andere regio’s? Check:
·         het Griekse eiland Kos,
·         het Spaanse eiland Fuerteventura,
·         het Hongaarse Balatonmeer  
·         het Oostenrijkse Alpendorp Werfenweng