Nieuwjaarsgala 2015

Foto: noordwijk.nieuws

Afgelopen vrijdag vond het 28e Nieuwjaarsgala plaats en voor het eerst sinds 27 jaar niet in de Hotels van Oranje, maar in Grand Hotel Huis ter Duin.

 

Alle toegangskaarten waren uitverkocht en nieuwsgierig als de meesten onder ons zijn kwamen dan ook héél veel Noordwijkers af op de nieuw gekozen locatie. Naar verluidt kwamen er zo’n kleine 1.800 bezoekers op dit jaarlijkse evenement af. Het Nieuwjaarsgala was ook voor onze nieuwe burgemeester Jan Rijpstra en zijn echtgenote een uitstekende gelegenheid om de Noordwijkers een beetje beter te leren kennen.

 

Voorafgaande aan het Nieuwjaarsgala werd, tijdens een diner voor genodigden, overigens ook de nieuwe Noordwijker van het jaar gekozen, maar daarover in een volgend artikel meer.

 

De artiesten (o.a. de Noordwijkse Barbara Straathof), drankjes en de hapjes waren – evenals in vorige jaren – prima geregeld. De bezoekers konden á € 1,50 per stuk, muntjes kopen waarmee alle versnaperingen konden worden betaald.

 

Of de wens van organisator Frans van der Veen, om volgend jaar nog meer kaarten te kunnen verkopen, voor deze locatie werkelijkheid wordt valt te betwijfelen. Nu al struikelde je haast over elkaar heen en gezien de ernstige gezichten van de Noordwijkse brandweer is het maar de vraag of het huidige aantal bezoekers al niet aan de hoge kant was. Enfin, we zullen het zien!

gala2015