SamenLoop voor Hoop, editie 2015

Foto: samenloopvoorhoop

SamenLoop voor Hoop Nederland

Relay for Life (SamenLoop voor Hoop) ontstond in 1985 in de VS toen dr. Gordon Klatt samen met een enthousiast team 24 uur op een sportveld wandelde en daarmee 27.000 dollar ophaalde voor de kankerbestrijding.

In Nederland werd de eerste Relay for Life in 2006 georganiseerd onder de naam ‘SamenLoop voor Hoop’. Dit was in Borger (D). Daarna volgden er jaarlijks steeds meer gemeenten.

Samen met een (deels bekende) groep enthousiaste vrijwilligers wordt er dit jaar ook weer een Samenloop voor Hoop georganiseerd in  Noordwijk/Noordwijkerhout op 13 en 14 juni 2015.

Deelnemers
Wie deel wil nemen aan de Samenloop kan zich nu al aanmelden. Dus heb je goede herinneringen aan laatst gehouden SamenLoop in 2013? Of wil je je goede voornemens deze keer ècht omzetten in daden? Meld je dan nu alvast aan.

Vrijwilligers
De organisatie is nog wel op zoek naar mensen die vanaf nu willen helpen bij de voorbereiding. Op dit moment zijn we met name op zoek naar mensen die Noordwijkerhout willen vertegenwoordigen. Heb je hier, professioneel of als vrijwilliger ervaring mee of wil jij gewoon iets doen voor het goede doel schrijf je dan nu hiervoor in!

Sponsors

Wij willen zoveel mogelijk geld inzamelen voor het werk dat KWF Kankerbestrijding doet. En daarbij zijn alle bijdragen, of ze nu groot zijn of klein, van harte welkom! Wil jouw bedrijf de SamenLoop voor Hoop Sponsoren (in geld of in natura) of weet je nog ergens een sponsorpotje dat goed ingezet zou kunnen worden voor de SamenLoop voor Hoop? Aarzel dan niet om het ons te melden!

Wat zijn de hoogtepunten?
De Openingsceremonie met survivors: onder warme aanmoediging lopen alle survivors samen de eerste ronde van het evenement.
De indrukwekkende Kaarsenceremonie: als het donker is worden alle kaarsen aangestoken. Een prachtig moment van herdenking.
De feestelijke Slotceremonie: het zit er op! Na een bijzondere 24 uur loopt iedereen samen deze laatste ronde.

Iedereen kan meedoen!
Jong en oud, vrienden, familie, collega’s en (sport)verenigingen. Maar ook artiesten en bedrijven. Iedereen op een eigen manier. Schrijf je dus snel in en doe mee:

• Als team of als deelnemer van een team.
• Als survivor, wandel mee met de openingsronde.
• Als vrijwilliger, zet uw eigen talent in!
• Als sponsor, stel uw producten of diensten beschikbaar aan het evenement

Bekijk ook de agenda met alle SamenLoop voor Hoop-evenementen en kijk voor inspiratie uit het verleden in het archief.

Meer over Relay for Life

  • Relay for Life is de grootste inzamelingsactie ter wereld ten bate van de kankerbestrijding.
  • Het evenement wordt onder andere succesvol georganiseerd in Australië, Canada en Latijns-Amerika.
  • Jaarlijks zijn er meer dan 4.000 Relay-evenementen.
  • Er doen meer dan drie miljoen mensen mee aan Relay for Life.
  • In 2004 werd er (wereldwijd) meer dan 300 miljoen euro ingezameld.
  • In 2011 werd er in Nederland meer dan 1.4 miljoen euro ingezameld.
  • Het succes is elk jaar groter en ook jij kunt hier aan bijdragen!