Directeur Auke Uilkema: Noordwijkse Woningstichting (NWS) gaat weer bouwen in 2015

Foto: Willem Krol

In 2015 beginnen de voorbereidingen van het herziene bouwplan Rederijkersplein. Auke Uilkema, directeur van de Noordwijkse Woningstichting (NWS) is verheugd: “De NWS heeft de financiële gevolgen van de verhuurdersheffing verwerkt en de cashflowprognose is een stuk gunstiger. We hebben de plannen voor het Rederijkersplein aangepast en gaan betaalbare levensloopbestendige woningen ten behoeve van kleine huishoudens bouwen.”

 

Ook in meerjarenperspectief zijn de vooruitzichten gunstig. De komende jaren is er ruimte voor de bouw van jaarlijks zo’n 50 woningen in Offem-Zuid of Bronsgeest. Ook deze woningen zijn voor kleinere huishoudens, met een huur van ongeveer 550 euro per maand.

 

Verder zal de NWS in 2015 een vervolg geven aan de energieactie van afgelopen jaar ‘Energie besparen, dat levert wat op!’. Naast de nog steeds beschikbare gemeentelijke subsidie voor zonnepanelen, is er ook dit jaar weer een bedrag van een miljoen euro gereserveerd voor de voorfinanciering van energiebesparende maatregelen. Tegen een kostendekkende huurverhoging kunnen huurders kiezen voor zonnepanelen, hoog rendementsketels en gevelisolatie, die een flinke besparing kunnen opleveren, of voor vloerisolatie en dubbel glas, die voor meer comfort kunnen zorgen.

Auke Uilkema: “Zowel onze plannen voor het Rederijkersplein als de vervolgcampagne voor het verduurzamen van onze woningen maken 2015 tot een uitdagend volkshuisvestelijk jaar!”