JOHANNES PASSION | Tussen schaduw en licht

Foto: kunstklanknoordwijk

KunstKlank presenteert op 30 en 31 maart, in samenwerking met de stichting Muziek in Jeroen, een bijzondere uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach.

Met de ondertitel Tussen schaduw en licht wordt Bachs muzikale interpretatie van dit lijdensverhaal in een scenische lichtchoreografie en omlijst door beeldende kunst uitgevoerd in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk.

Solisten, een groot projectkoor van getalenteerde amateurs uit Noordwijk en omgeving en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest brengen dit meesterwerk onder muzikale leiding van Herma van Piekeren tot leven.

De solistenrollen worden vertolkt door de gerenommeerde Belgische sopraan Amaryllis Dieltiens, tenor Jean-Léon Klostermann (evangelist), mezzo-sopraan Marjolein Niels, bariton Pierre Mak (Pilatus) en bariton Wiebe-Pier Cnossen (Jezus).

Amaryllis Dieltiens Photo: Marco Borggreve Amaryllis Dieltjens

Meer info www.kunstklank.nl

          

Concertdata: maandag 30 & dinsdag 31 maart 2015

Aanvang: 20.00 uur (Einde ca 22.30 uur)

Locatie:  Oude Jeroenskerk Voorstraat 44 Noordwijk

Toegang (incl. pauzedrankje): Є29,50 / Scholieren & studenten Є 20,-

Speciale ‘Hart voor Kunst’-kaarten Є50,-

Kaartverkoop & info:  www.kunstklank.nl

&
Boekhandel van der Meer/Het Cultuurcafé,  Vuurtorenplein 6-10, Noordwijk.

 

Deze KunstKlankuitvoering van de Johannes Passion is de apotheose van een maand vol ‘passie’-activiteiten in Noordwijk. Voorafgaand aan Pasen wordt onder de noemen Passie van Noordwijk door verschillende organisaties vanuit historisch, cultureel en religieus perspectief kunstzinnig inhoud gegeven aan het fenomeen ‘passietijd’.

Zondag 15 februari 15.00 uur  Het Cultuurcafé

Lezing door Govert Jan Bach & Marcel den Dulk over de Johannes Passion

www.hetcultuurcafe.nl  

 

Vrijdag 13 maart 19.00 uur Buurtkerk Hoofdstraat

Passiewoorden: beleven, bekijken en ervaren. Een bijzondere maaltijd met muziek,  beelden van Daniël en Carolien Tavenier en teksten van Janneke Nijboer.  www.windkracht3pt0.nl

 

Zaterdag 21 maart 23.00 uur & zondag 22 maart 15.00 uur Oude Jeroenskerk  Gregoriaanse Passie door Capella Tenebrae o.l.v. Rens Tienstra www.muziekinjeroen.nlT