Lezen, luisteren, liefhebben met dichters

Foto: HetCultuurcafeNoordwijk
Woensdagmiddag 4 februari wordt bij Boekhandel Van der Meer in Noordwijk de Week van de Poëzie afgesloten met een programma rond vertaalde poëzie.
De Leidse Nachdichter Hans van der Veen maakte enkele jaren geleden van zijn beroep (leraar Duits) een nieuwe hobby en begon Nederlandse gedichten te vertalen in het Duits. Dat heeft intussen al een aantal bundels opgeleverd, waaruit hij op 4 februari zal voorlezen.
Van der Veen heeft op deze wijze voor niet-Nederlanders werk ontsloten van hedendaagse dichters als Frank Koenegracht en Anton Korteweg, maar ook ouder werk steekt hij in een goed zittend, nieuw jasje: zo zullen onder anderen J.J. Slauerhoff en Piet Paaltjens over de grens nieuwe lezers kunnen vinden.
Voor het voordragen van de originele teksten komt dichter Leo van Zanen mee. Deze zal steeds een Nederlands origineel voorlezen, waarna de vertaler zijn versie ten gehore brengt. Uiteraard wordt een en ander voorzien van interessante toelichtingen en onderhoudende anekdotes.
Dichters, poëzieleer en andere belangstellenden zijn welkom woensdagmiddag 4 februari, vanaf 15.00 uur in Het Cultuurcafé Vuurtorenplein 6-10, Noordwijk. De toegang is vrij.

Reacties

article
5873
Lezen, luisteren, liefhebben met dichters
Woensdagmiddag 4 februari wordt bij Boekhandel Van der Meer in Noordwijk de Week van de
https://noordwijk.nieuws.nl/nieuws/20150202/lezen-luisteren-liefhebben-met-dichters/
2015-02-02T09:14:34+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/242/2015/02/Hans-en-Leo-lezen.jpg
Kunst en cultuur, Nieuws