Wethouder Hans Bakker op bezoek in het hol van de leeuw

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Puur Noordwijk wethouder Hans Bakker was afgelopen vrijdagmiddag te gast bij VVD Noordwijk, tijdens hun maandelijkse borrel.

Hij was uitgenodigd om de aanwezigen liberalen te informeren over de plannen rond de nieuwbouw aan de Maarten Kruystraat en het Jan Kroonsplein. Bakker begon zijn bezoek in het spreekwoordelijke ‘hol van de leeuw’ met de mededeling dat deze plannen grotendeels gelijk zijn aan de oorspronkelijke planvorming van voormalig VVD wethouder Bas Brekelmans. Brekelmans was mede daarom ook zelf op de presentatie afgekomen. Buiten een enkele liberaal die, ongevraagd, geen goed woord over had voor zowel Mark Rutte, als voor wethouder Bakker. Deze was daarmee tenminste in goed gezelschap.

De door Bakker gepresenteerde  plannen komen er globaal op neer dat de VOMAR verhuist van het Jan Kroonsplein en dat de ondergrondse garage onder de huidige VOMAR-vestiging zal worden vergroot. Verder komen er de nodige bovengrondse en ondergrondse parkeerplaatsen bij, waardoor het huidige aantal parkeerplaatsen ruim zal worden gecompenseerd. Naast dit alles voorziet het plan van wethouder Bakker ook in een reeks van kleine winkelunits, met de nadruk op klein. Dit om te voorkomen dat er teveel van het zelfde verschijnt en er teveel landelijk opererende winkelketens een nog groter nadruk gaan leggen op het nieuw te ontstane winkelgebied.

Na afloop werd wethouder met een bescheiden liberaal applaus bedankt voor het feit dat hij op de uitnodiging van VVD Noordwijk in was gegaan, waarna na nog een hapje en een drankje iedereen huiswaarts trok.