Ruimtevaart en Mark Harbers over Piketti bij Space Expo

Foto: noordwijk.nieuws.nl

Op vrijdag 2 oktober 2015 organiseert Stichting Noordwijkse Liberale Kring een bijeenkomst bij Space Expo, op het ESTEC terrein aan de Keplerlaan 3 te Noordwijk.

De bijeenkomst staat in het teken van een vraagstuk waar liberalen en socialisten het zelden over eens zijn: de verdeling van de lastendruk over de verschillende bevolkingsgroepen. Een aantal jaar geleden heeft de Fransman Piketty een hype ontketend over het vraagstuk van de inkomens- en vermogensongelijkheid. Hierop zijn veel reacties gekomen, varierend van: “Piketty is oude wijn in nieuwe zakken (Marx in een nieuw jasje)”, “hopelijk krijgen de voorstellen van Piketty voldoende politieke steun”, …. tot “analyse van Piketty is goed maar conclusie ongenuanceerd”. De Noordwijkse Liberale Kring heeft de woordvoerder van de VVD in de tweede kamer Mark Harbers bereid gevonden met de aanwezigen in discussie te gaan over de denkbeelden van Piketty.

MarkHarbersMark Harbers

Wij weten dat u ook nieuwsgierig bent naar hoe het nu is afgelopen met Philae, de satelliet die door Rosetta op een komeet werd achtergelaten, en een tijd niets van zich liet horen. Wij hebben Space Expo bereid gevonden de bijeenkomst te hosten en ook een update te geven van de belevenissen van de Rosetta.

Het programma luidt als volgt.

17.00 – 17.15 Inloop en koffie

17.15 – 17.30 Film Rosetta en Philae

17.30 – 18.30 Inleiding Mark Harbers en discussie

18.30 – 19.30 Borrel met hapje

Space Expo is een unieke locatie en is selfsupporting is. Wij stellen het zeer op prijs wanneer u een donatie wilt doen aan Space Expo. Dat kan via de giftenbox, of door een rechtstreekse donatie aan Space Expo.

De bijeenkomst is bedoeld voor donateurs van de stichting, hun partners en overige belangstellenden. Van de laatste twee categorieën wordt een bijdrage van 40 euro gevraagd, dit is inclusief de entree bij Space Expo. Graag vernemen wij van u of u in de gelegenheid bent dit bijzondere evenement bij te wonen. Na afloop bestaat de mogelijkheid gemeenschappelijk te dineren (locatie wordt later bekend gemaakt). Wanneer u tevens aan het diner wilt deelnemen, laat dat dan ook weten. De kosten voor het diner zijn voor eigen rekening. U kunt u aanmelden via de e-mail van Hans Stol: [email protected].